138 HDP'li 2 yıl sonra mahkemede

138 HDP'li 2 yıl sonra mahkemede

Manisa’da 138 HDP’linin yargılandığı davanın ilk duruşması başladı. HDP’li Osman Baydemir, partililerinin 2 yıldır rehin tutulduğunu söyledi.

57’si tutuklu 138 HDP’linin binlerce yıl hapis istemiyle yargılanacağı davanın ilk duruşması başladı. Manisa’da tutuklamalar 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinin ardından başlamıştı. Dava öncesi Manisa Adliyesi önünde açıklama yapıldı.  Açıklamaya HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Osman Baydemir, HDP Eş Genel Başkan yardımcıları Sezai Temel, Saruhan Oluç katıldı.

‘ADALET YOKSA MAYA BOZULMUŞ DEMEKTİR’

Baydemir, “Eğer bir toplumda adalet çiğnenmişse, adalet ortadan kaldırılmışsa maya bozulmuş demektir. Bir arada yaşama zemini ortadan kaldırılmış demektir. Neredeyse 2 yıldır Manisa’da il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, bileşenlerimiz, legal demokratik siyasetin aktörleri, aktivistleri, sade ve sadece demokratik siyasetin içinde yer aldıkları için, basın açıklamalarına katıldıkları için, bir siyasi parti ne yapması gerekiyorsa o siyasi partinin faaliyetlerine katıldıkları için, 2 yıldır rehin tutuluyorlar” dedi.

‘HUKUK HERKESE LAZIM OLACAK’

“Hukuk bir gün herkese lazım olacak” diyen Baydemir, “Hukuk bu operasyonu yapanlara da lazım olacaktır. Bu hükümete, bu iktidara da lazım olacaktır. Bu iktidarın sopası haline gelmiş olan yargının kendisine de lazım olacaktır. Hukuk ülkenin hakim ve savcılarına da lazım olacaktır. Çünkü tarih bir nevi tekerrürden ibarettir” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.