Yüksekova Haber dahil 118 internet sitesinin erişim engeli kaldırıldı

Yüksekova Haber dahil 118 internet sitesinin erişim engeli kaldırıldı

Sendika.org sitesinin engellenmesine yönelik AYM’nin ihlal kararı ardından Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği “internet erişim engelinin” kaldırılması kararı aldı.

Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği, “sendika.org” sitesinin erişim engelinin kaldırılması talebiyle Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararından 7 ay sonra karar verdi. AYM, 11 Mart 2020 tarihinde sitenin engellenmesiyle ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü ihlal edildiğine ve yeniden yargılama yapılmasına karar vermişti.

AYM’nin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’da yer alan dosya üzerinden incelebileceği belirtilen kararda, “Anayasa’nın 153/6 maddesi gereği Anayasa Mahkemesi kararlarının yasama, yürütme ve yargı organlarını idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlayacağının belirtildiği, bireysel başvurucunun başvurusuna konu ettiği URL adreslerinin 2015/646 sayılı kararından çıkarılarak, Anayasa Mahkemesince karar verilen ihlalin giderilebiceğei anlaşıldığından bireysel başvurucu itirazına konu ettiği, .. adresli internet sayfalarına olan internet erişimin engelinin kaldırılmasına karar olunur” denildi.

Yüksekova Haber Dahil 118 internet sitesine yönelik engel kararı kaldırılıyor

Yüksekova Haber Portalı'nın eski alan adı olan "yuksekovahaber.com" Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği'nin değişik tarihlerde aldığı kararlar nedeniyle BTK tarafından daha önce 5 kez erişime engellenmiş, yapılan itirazlar kabul edilmemişti.

Alınan kararla birlikte Yüksekova Haber Portalı'nın eski alan adı olan yuksekovahaber.com adresi üzerindeki erişim engeli kararı kalkmış oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.