111 muvazzaf asker tutuklandı

111 muvazzaf asker tutuklandı

'FETÖ' üyesi oldukları gerekçesiyle şüpheli sıfatında gözaltında bulunan 138 muvazzaf askerden 111'i tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, ‘FETÖ’nün TSK yapılanmasına ilişkin yürüttüğü soruşturmada haklarında gözaltı kararı verilen ve mahkemeye sevk edilen tamamı muvazzaf 138 şüpheliden 111’i tutuklandı. 27 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, ‘FETÖ’nün TSK yapılanmasında yer alan ve ankesör-sabit kontörlü hatlardan iletişim kurduğu gerekçesiyle gözaltına alınan kara, hava, deniz, jandarma ve sahil güvenlik komutanlıklarında görevli 180 şüphelinin işlemlerini tamamlamış oldu.

42 ŞÜPHELİ ÖNCEDEN SERBEST BIRAKILMIŞTI

Savcılık, şüphelilerden 180 şüpheliden 40’ının etkin pişmanlıktan yararlanarak örgüt ve mensupları hakkında ayrıntılı ve örgütü deşifre edici yönde faydalı açıklamalarda bulundukları, 2’sinin ise değişen delil durumu nedeniyle emniyetten serbest bırakılmasına karar verdi. İşlemleri tamamlanan ve geri kalan 138 şüpheliyi ise ”silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

KORGENERALİN EMİR ASTSUBAYI DA TUTUKLANDI

Nöbetçi hakimlik, aralarında 15 Temmuz darbe girişimi davasında “anayasal düzeni ihlale teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Korgeneral Metin İyidil’in emir astsubayının da bulunduğu 111 şüphelinin atılı suçtan tutuklanmalarına hükmetti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.