11 yaşındaki Zeynep Esin'in katil zanlısı teyzesinin oğlu çıktı

11 yaşındaki Zeynep Esin'in katil zanlısı teyzesinin oğlu çıktı

Kırklareli'nde metruk bir evde ölü bulunan 11 yaşındaki Zeynep Esin'in katil zanlısı olarak teyzesinin oğlu gözaltına alındı. Zeynep'in amcası Sezgin Esin, "Çocuğu 'yiyecek alacağım' diye kandırarak, metruk eve götürüp öldürmüş" dedi.

Kırklareli’nde ailesinin kayıp başvurusu yaptığı Zeynep Esin, sabaha doğru evine yaklaşık iki kilometre mesafedeki metruk bir evde ölü bulundu. Yapılan otopside Zeynep Esin’in boğularak ve başına tuğlayla vurularak öldürüldüğü belirlendi. Zeynep’in katil zanlısı olduğu iddiasıyla, 13 suçtan kaydı bulunan teyzesinin oğlu Kerem S. (28), gözaltına alındı.

Cinayete ilişkin soruşturma başlatan polis ekipleri, sabah saatlerinde Zeynep Esin’in teyzesinin oğlu Kerem S.’yi gözaltına aldı. Zeynep’in sınıf arkadaşları ise bugün haberi öğrenince okula gitmedi.

‘CİPS ALMAYA GİDELİM’ DİYE KANDIRMIŞ

Amca Sezgin Esin, gözaltına alınan Kerem S.’nin, yeğenini ‘Bakkala cips almaya gidelim’ diyerek kandırdığını belirterek, “Gözaltına alınan Kerem S.’nin ablasının kızı ile ‘Akşam eğlence var, gidelim birlikte’ diyerek evden ayrılıyor. Oraya gittiğinde Zeynep’e ‘Sana bakkaldan cips alacağım’ diyerek kandırıp, metruk binaya götürmüş. Çocuğu kandırarak bu olayı gerçekleştiriyor” dedi.

Baba Sezer Esin’in Yayla Mahallesi’nde 2 odalı gecekonduda oturan ailesinin geçimini çöpten kağıt toplayarak sağladığı belirtildi. Mutfağı olmayan 2 odalı evde yaşam mücadelesi veren ailenin kötü şartlarda yaşadığı görüldü.

2 SAAT SONRA YAKALANDI

Öte yandan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar ve İl Jandarma Komutanı Albay Kadir Oğuz’la birlikte valilik binasında basın toplantısı düzenledi. Cinayet nedeniyle kentin yasta olduğunu belirten Vali Bilgin, “Olayın zanlısı aradan 2 saat geçmeden yakalanmış, aynı zamanda zanlı kızımızın ailesinden, akrabasıdır. Zanlının 13 suçtan sabıkası vardır. Emniyet müdürlüğümüz ekiplerinin çalışması sonucunda tüm idari tahkikatlar yapılmış, adli tahkikatlar yapılmak üzere adli makamlara zanlı teslim edilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma yürütülmektedir” bilgisini verdi.

SON GÖRÜNTÜLER…

Zeynep Esin’in kaybolmadan önce dün saat 12.14’te mahalle bakkalından alışveriş yaparken güvenlik kamerasınca görüntülendiği ortaya çıktı. Mahalle bakkalı Tanju Demirci, Zeynep’in dün iki kez bakkala geldiğini ve şeker aldığını belirterek, “Kendisine bir şeyler aldı, yiyecek aldı. O saatten sonra da ortada görünmedi. Kayıp olduğunu öğrenince onu aramaya başladık. Bakkala geldiğinde çok neşeliydi, kimseye de saygısızlığı yoktu” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.