11 ilde Alaattin Çakıcı operasyonu

11 ilde Alaattin Çakıcı operasyonu

11 ilde 24 kişi, organize suç örgütü hükümlüsü Alaattin Çakıcı'yla irtibatlı oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Alaattin Çakıcı’nın Kırıkkale Cezaevi’nden Sincan Kapalı Cezaevi’ne nakledilmesinin ardından Ankara’da kendisiyle irtibatlı grupların faaliyete geçebileceği bilgisi üzerine operasyon başlattı. Çakıcı’yı cezaevinde sık sık ziyaret ettiği belirtilen K.A. teknik ve fiziki takibe alındı.

Polise göre cezaevi civarında keşif çalışması yapan K.A., diğer illerden yağma, kasten adam öldürme, kumar oynanması için yer temin etme gibi suçlardan kaydı olan birçok kişiyi de Ankara’da topladı. Yine iddialara göre Çakıcı’nın talimatıyla hücre tipi yapılanmaya gidilerek, çok sayıda ev kiralandı. Söz konusu yapının bazı saldırı hazırlıkları içinde olduğu da iddialar arasında.

Polisin takibi sonucu Ankara, Çorum, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Osmaniye, Uşak, Kocaeli ve Muğla’da çeşitli adreslere polis baskınları düzenlendi. Aralarında K.A.’nın da bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.