100 yeraltı barajı yapılacak

100 yeraltı barajı yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İzmir, Aydın, Mardin, Ankara, Konya, Çankırı, Malatya, Elazığ, Edirne, Tekirdağ, Bartın ve Balıkesir başta olmak üzere birçok şehirde toplam 100 yer altı barajı inşa edecekleri açıkladı.

Baraj inşaatları için yeni bir konsepte geçiliyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Devlet Su İşleri’nin önümüzdeki dönem yeraltı barajlarına yöneleceğini duyurdu. Pakdemirli “Yer altında çok büyük bir alan var ve bunlar haritalanmış durumda. Yer üstü barajına harcayacağımızın yüzde 5-10’unu geçmeyecek rakamlarla yer altında başarı sağlamamız mümkün” dedi.

Yeraltı Barajları Eylem Planı lansmanında konuşan Pakdemirli, başlattıkları eylem planıyla İzmir, Aydın, Mardin, Ankara, Konya, Çankırı, Malatya, Elazığ, Edirne, Tekirdağ, Bartın ve Balıkesir başta olmak üzere birçok şehirde toplam 100 yer altı barajı inşa edeceklerini söyledi.

Yer altı barajları projesine ‘Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Yer altı Barajı’ adını verdiğini aktaran Pakdemirli “Bundan sonra da DSİ, yer altı barajları konusunda da başarılı çalışmalara imza atacak. Yer altında çok büyük bir alan var ve bunlar haritalanmış durumda. Yer üstü barajına harcayacağımızın yüzde 5-10’unu geçmeyecek rakamlarla yer altında başarı sağlamamız mümkün” bilgisini verdi.

Pakdemirli ayrıca GAP’la, Güneydoğu Anadolu bölgesini Gıda Üretim Üssü yapmaya hazırlandıklarını da söyledi.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın da DSİ’nin kamuoyunda daha çok yer üstü barajları inşa eden bir kurum olarak bilindiğine işaret ederek, “Yer altı Barajları Eylem Planıyla yer altı sularının miktarını arttırmak veya akifer içinde belirli bir bölgede depolamak amacıyla yer altı barajları inşa edeceğiz. Yer altı barajları, Orta Anadolu başta olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinde yer altı barajlarının yapımı su ihtiyacının karşılanmasında ve kuraklıkla mücadelede çözümlerden biri olabilir. Bu barajları inşa ederek hem yatırımdan hem de işletmeden büyük ölçüde tasarruf sağlamayı planlıyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.