100 kilo altın banka kasasından çıkmış

100 kilo altın banka kasasından çıkmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 12 Ekim'deki mitingde "Isparta'da 100 kilo altın, 5 milyon dolar para bulundu" açıklamasının ayrıntıları ortaya çıktı.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘FETÖ’ soruşturmasında 100 kilo altın ile yarım milyar liralık çek-senede el konuldu.

Söz konusu altınlar ve paranın varlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Isparta mitingindeki konuşmasıyla ortaya çıktı.

Habertürk muhabiri Nihat Uludağ’ın haberine göre 15 Temmuz darbe girişiminden 8 gün sonra BİMER’e H.Z. adlı ihbarcı tarafından Akkaş Kuyumculuk’un sahibi Faruk Akkaş’ın ‘FETÖ üyesi olduğu’ ihbarı yapıldı.

Soruşturmayı yürüten savcılık HTS kayıtlarını inceletti. Faruk Akkaş’ın ‘FETÖ’ davasından yargılanan bazı isimlerle irtibatlı olduğu sonucuna varıldı. Aynı zamanda firari eski savcı Muammer Akkaş’ın da amcası olan Faruk Akkaş’ın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ikametinden ayrıldığı tespit edildi. Soruşturma yürütülürken bu kez Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne 2017 yılı ekim ayında peş peşe iki ihbar geldi. İhbarlarda Faruk Akkaş’ın paraları eşi Saadet Akkaş’ın annesi P.Ç. adına bankada kiralık kasaya yatırdığı, P.Ç. ölünce aynı bankada müdür yardımcısı olan oğlu İ.S.Ç. tarafından paranın diğer kardeş S.Ç.’nin üzerine geçirildiği belirtiliyordu.

6 KASA AÇILDI

İhbar üzerine yapılan araştırmada Isparta’daki banka şubesinde Faruk Akkaş ve P.Ç. adına kiralık kasa olmadığı, İ.S.Ç.’ye ait 314 nolu bir kiralık kasa, Ş.Ç.’ye ait ise 5 adet kiralık kasa olduğu tespit edildi. 314, 152, 182, 56, 48 ve 80 nolu 6 kiralık kasa Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıldı. 56, 80 ve 48 nolu 3 kasadan yüzlerce parça halinde yaklaşık 100 kilo altın bulundu. Diğer kasalardan da toplam 575 bin liralık çek ve senet ile paralar bulundu. İçerisinde altın bulunan kasaların P.Ç. adına kiralandığı ve ölümünden bir gün önce 9 Mayıs 2017 günü kapatılıp aynı gün Ş.Ç. adına açıldığı tespit edildi.

AKKAŞ: BABAMDAN KALAN KUYUMCU

Hakkında FETÖ üyeliği iddiasıyla soruşturma yürütülen ve banka kasasındaki altınların sahibi olduğu belirtilen Faruk Akkaş ise 19 Şubat 2018 günü Antalya’da annesinin evine yapılan baskında yakalandı. Akkaş ifadesinde babasından kalan kuyumcuyu işlettiğini belirterek, 2016 yılı sonunda bankalara çok borçlandığını ve haciz gelmemesi için eşinden altınları bankaya koymasını istediğini anlattı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında psikolojisi bozulduğundan Isparta’dan ayrıldığını söyleyen Akkaş, ‘FETÖ’ üyesi olmadığını söyledi. Akkaş çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.