1 Mayıs'ta üç günlük yasak gündemde

1 Mayıs'ta üç günlük yasak gündemde

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü dijital toplantısında, cuma gününe gelen 1 Mayıs'ın hafta sonuyla birleştirilerek, 3 günlük sokağa çıkma yasağı uygulaması üzerinde duruluyor.

Bakanları Kurulu’nun beşinci dijital toplantısı bugün yapılacak. Bakanlar Kurulu’na çalışmalarını İstanbul Huber Köşkü’nden yürüten Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

Toplantının ana gündemi ise korona virüsü salgını… Toplantıda bazı tedbirlerin gevşetilmesinin ele alınması bekleniyor. Aynı zamanda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün hafta sonu ile birleştirilerek, 3 günlük sokağa çıkma yasağı da masadaki dosyalar arasında olacak. Geçen hafta da 23 Nisan Perşembe günü dolayısıyla dört günlük yasak uygulanmıştı.

20 yaş altı ile 65 yaş üstü yurttaşların belli kriterle sokağa çıkma yasaklarının esnetilmesi de ele alınacak.

Ayrıca yaz ayları yaklaşırken tarım, turizm, otel, uçuş gibi alanlarda atılabilecek adımlarla, okulların açılıp açılmayacağı da gündeme gelecek. 30 Nisan’da sona erecek uzaktan eğitimin büyük ihtimalle uzatılması bekleniyor.

Vaka sayılarının az olduğu küçük şehirlerde AVM’lerin ve restoranların kademeli olarak açılması da öngörülüyor.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.