Özgür Amed

Özgür Amed

Yahşi öneriler, heywanî kafalar...

Yahşi öneriler, heywanî kafalar...

Onbinleri "Öcalan'dan talimat alıyorlar" diyerek hapislere sokan devlet, Öcalan'ın bizzat talimat vermesi için görüşme yapıp açlık grevi için çağrıda bulunmasını rica ediyor. Allah belanı versin devlet... Çelişki manyağısın...

**
Sayın Öcalan açlık grevi ile ilgili açıklama yaptı. Lütfen evlerinize dağılın” anonusu Amed’te bizzat polis tarafından yapıldı. Sayın kadar başınıza taş düşe demek kalıyor bize de.

**
O değil de, açlık grevine giren Şehit ve Gazi yakınları derneği vardı. Ne oldu? Onlar ne yaptı acep...

**
Obama, Erdoğan’ın verdiği taktikler sayesinde kazandı diyenlere hatırlatmak istediğim mini bir detay var. ABD'deki seçimlerde Wisconsin'de gay senatör seçildi, Maryland'de eşcinsel evliliği onaylandı, Washington ve Colorado'da marijuana yasallaştı. Ve daha başka şeyler. Bunları Erdoğan önermiş olabilir mi?
Ha bide Mersin'de emekli polis Emin Kocaaslan, 'başkanlık sistemi' için elini yüzünü siyaha boyayarak Obama kılığına girdi ve başkanlığa aday oldu! Yani polisin emeklilk halinin devamı da böyle mi işliyor? Genetik mi? Bu arkadaşa gaz sıkacak biri yok mu!!
 
**
33'ü tutuklu 44 gazeteci ve basın çalışanının yargılandığı KCK Basın davasında, boş salonda yargılama yapan, Kürtçe savunma taleplerini "sert" şekilde reddeden Mahkeme Başkanı Ali Alçık hakkında ilginç bir gerçek ortaya çıkmış. Alçık, İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi olduğu 2010'da Kürtçe dilekçe yazmaktan yargılanan ve Türkçe anlayan bir sanığa Kürtçe tercüman atamış ve davayı da beraatla sonuçlandırmış.
Ee demek savcıların “sahibi” olunca iş işten geçiyor. “Benim savcım” kategorisine girdiğin için tebrikler Alçık… Soyadın da ne güzel çağrışımlar var öyle!
 
**
PKK’nin bir spor kulübü olabilir mi? Diye bir köşe yazısı yazdı Eyüp Can. Hak getire… İnsan bu kadar saçmalar. Biz İdris Naim’e kızıyoruz ama adamın ruhu başka başka şekilde yüzlercesinin içinde yaşıyor. Eyıpp Can efendi de PKK’nin Barcelona’yı 2 yıldır aldığından haberi yok. Yüzlerce oyuncusunun Cudi dağı eteklerinde top antreman yaptığını da görmezlikten geliyor.
 
**
Azerbaycan Milli Diriliş Hareketi Partisi Genel Başkanı, Milletvekili Ferec Guliyev, "Azerbaycan askerleri Türk ordusu ile beraber terör örgütüne karşı mücadele etsin" önerisinde bulunmuş.
Aybalam! Sen özen eminsen? Bu nasıl yahşi bir şeydir böyle… Men sene çok darilmişem. Bu akıl ile az yaşa emi… Hatta ordunun başına geç sana zahmet. Hatta yavaş geç! Saçın başın dağılmasın…
 
**
Her ota boka "gurur günü" diyen Milli Savunma Bakanlığı, bir tırşık bile yapsa "Türkiye'nin gurur günü" diyor. Son milli manyaklık ise bir tank projesi olan Altay. Sabrımızın bir sınırı var denilerek piyasaya sürüldü. Öyle ya! Bıçak da kemiğe dayanmıştı..
 
**
Kamerun Devlet Başkanı Paul Biya'nın iktidardaki 30. yılı kutlanıyor. (Erdoğan bunu beğendi, Gül favorilere ekledi. İdris Naim yorum yaptı)

**
Amed’te yaklaşık bir hafta devam eden gürültü eylemi de süreç (her yazıda bir kere kullanma hakkı olan kutsal kelimeler) ile birlikte tarihteki yerini aldı. Grev ile birlikte eylem de bitti. Lakin bizim yan binada olan teyze için henüz bitmedi. Kendisinin saati bir yarım saat geriden işliyor olacak ki, 19.30’da başlıyor. Eylemin bittiğinden haberi yok sanırım. Tek kişilik dev kadro ile şehri inletmeye devam edeceğe benziyor. Gidip “bitti teyze” demeye de kimse kıyamıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Özgür Amed Arşivi