Ümit Yazıcıoğlu

Ümit Yazıcıoğlu

Ukrayna’da Savaş tehlikesi

Ukrayna’da Savaş tehlikesi

Ukrayna’daki bugünkü hal ve siyasi durum Batı' emperyalizminin uluslararası hukuku ihlal ettiğinin işaretlerini açıkça gösteriyor. Bilerek Avrupa Birliği saldırgan milliyetçi ve ırkçı bir Ukrayna politikası yapıyor. Bu politika aynı zamanda Nazi ideolojisinin yayılmacı bir parçasıdır. Kiev’deki cunta rejimi, AB ve ABD’nin emperyalist yayılmacı düşünceleri, beceriksiz ve siyasi profesyonellikten uzak siyasetleri sonucu doğan unsurdur. Bu cuntanın Ukrayna’da çıkarmış olduğu olaylar ve katliamlar yüzünden yüz binlerce insan huzurlu ve müreffeh bir hayat yaşayamıyor. Dolayısıyla Rusya Ukrayna’da yaşanan faşizan baskılara kayıtsız kalamamalıdır, her türlü siyasi, stratejik askeri önlemi almalıdır, çünkü Kiev’deki cunta Ukrayna’nın bazı bölgelerinde halka karşı katliam uyguluyor.
İkinci Dünya savaşının sonuçlarından henüz ders almamış olan Avrupa Birliği’nin bazı politikacıları Türkiye’nin Karadeniz’i Marmara ve Eğe denizine bağlayan boğazlardaki stratejik önemini ’de kendi emperyalist çıkarları doğrultusunda kullanıp ülkemizle Rusya arasındaki iyi ilişkileri bozmak istiyorlar.

Avrupa Birliği ve ABD’nin asıl amaçları Ukrayna’daki iç savaş nedeniyle Türkiye’yi Rusya’yla karşı karşıya getirmektir. Bugün Türkiye’yi idare eden Erdoğan hükümeti batılı bu emperyalistlerin hazırlamış oldukları tuzağa düşmemelidir.

Avrupa Birliği tekrar hatırlamalıdır İkinci Dünya Savaşı sonrasında ABD'nin izlediği Türkiye’yle ilgili stratejik politika, Batı Avrupa'ya kabul ettirilmişti. 1963 Ankara Anlaşması, 1970 Katma Protokol, 1995 Gümrük Birliği, 1999 sözde adaylık, Washington’un Brüksel üzerindeki yönlendirmeleri sonucu yapıldı.

Bu arada AB'nin yeni Türkiye politikalarındaki gerçekleri ’de belirtmekte’ de yarar var. Konunun boyutu ile detaylı çalışmalar yapan bir bilim insanı olarak vardığım sonuçları bu vesileyle sizlerle kısada olsa paylaşmak istiyorum. 

1) Avrupa Birliği Türkiye'yi kesinlikle dışlamak istemiyor ve dışlamıyor da. Çünkü Türkiye'yi dışlamak, Türkiye'yi dışarı itmek AB'nin iktisadi, siyasi, askeri ve kültürel çıkarları ile çatışıyor. Buna nazaran AB Türkiye'yi içine kesinlikle almak istemiyor ve almayacak. Ama AB'nin iktisadi, siyasi, askeri ve kültürel çıkarları için Türkiye’yi kullanmak istiyor. Daha şimdiden Ukrayna olaylarıyla ilgili olarak Rus gemilerinin boğazları geçmemesi için, Türkiye‘den Rusya’ya ambargo koymasını AB istiyor. Fakat Türkiye bu emperyalistlerin ne mal olduklarını bildiği ve hayalperest Enver Paşanın siyasi ve askeri hatalarından ders aldığı için bu oyuna gelmeyecek. Hatırlarsınız 22 Aralık 1914 le-15 Ocak 1915 tarihleri arasında gerçekleşen Sarıkamış Harekâtı’nda 90 bin askerimiz donarak şehit düştü.

2) AB'nin Türkiye'yle ilgili yapmak istediği şey, Türkiye'yi içine almadan denetimi, güdümü, himayesi altında tutmak ve askeri olarak Türkiye’yi siyasi emelleri doğrultusunda kullanmaktır. AB İktisadi, siyasi, askeri ve kültürel olarak, Avrupa ülkelerinin çıkarları doğrultusunda istediklerini Türkiye'ye yaptırmak istiyor. AB'nin Türkiye politikasında, AB'nin (ve ABD'nin) himayesi altına alınmış bir Türkiye devleti (Türkiye Cumhuriyeti) bulunmuyor. Bilakis üniter devlet kimliğinin, ulus devlet yapısının ortadan kaldırıldığı bir yeniden yapılanma Türkiye’den isteniyor.

3) Avrupa Birliği aslında Kürt sorununun Türkiye'de çözülmesini istemiyor, bilakis kendine bağlı köstebekler vasıtasıyla, sorunun çözümünü engellemeye çalışıyor. . Aslında AB AK-Parti hükümeti ile PKK arasında sağlanmış olan barış ortamını yok etmek istiyor. Abdullah Öcalan ve MİT’in Türkiye ve Avrupa ekibi sayesinde barış ortamı ve politikası bozulmadı, yoksa alman papaz savaş canlarını çalacaktı.

Sonuç:

Ukrayna'yı bugün yöneten cunta büyük oyun oynuyor, dolayısıyla tamiri mümkün olmayan hatalar yapıyor.

Emperyalistlerinin Ukrayna’da kanlı bir iç savaş çıkarmaya yönelik olan girişimleri barış yanlısı Türkiye ve Rusya tarafından engellenmelidir. Kiev’deki cunta rejiminin Ukrayna’nın güneydoğusunda askeri güç kullanımı kesinlikle Rusya tarafından kabul edilemez.

AB ve ABD’de bilmelidir ki hiç kimse artık Anadolu halkını kendi siyasi ve askeri çıkarları için kullanamaz, çünkü halklarımız ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti‘de Devlet olarak , millet olarak tarihten çok ders almıştır, emperyalistlerin çıkar oyununa gelmeyecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Yazıcıoğlu Arşivi