Ümit Yazıcıoğlu

Ümit Yazıcıoğlu

Tekman’ın Sorunları

Tekman’ın Sorunları

Memleketim olan Tekman Devlet Planlama Teşkilatının 2013 verilerine göre Türkiye’nin Soysa-ekonomik gelişmişlik açısından sondan dördüncü, bağlı bulunduğu Erzurum ili içerisindeki ilçeler arasın ise sonuncu ilçedir.1946 yılına kadar bir köy statüsünde iken aynı yıl ilçe yapılmıştır.Halen 5 Mahallesi, 66 köyü ve bu köyle bağlı olan 53 mezrası bulunmaktadır. Yıllardır ilerlemesi-gelişmesi gereken ilçemiz gittikçe  gerileyerek adeta“ büyük bir köye dönüşmüştür.

Bugün ilçemizde kişi başına düşen milli gelir 250 dolar civarındadır.Bilvasıta sorunları çok, öğleki en basitinden bir örnek verecek olursak, vatandaş Cuma günü camiye Cuma namazını kılmaya gittiğinde Tekman’da gusülabdesti alınabilecek bir Hamam bulunmamaktadır.İlçenin Tuvaleti temiz tutulmamaktadır. Caddeler çöp dolu, çünkü Belediye yeterli temizliği yapmamaktadır. Tekman’ın temizliği ve benzeri problemleri Tekman belediye başkanını ilgilendirmiyor mu?İlçemizi  uzaktan da olsa  izleyen biri Türkiye Cumhuriyeti vatandaş olarak, İlçenin durumunu başbakana bir özel dilekçeyle belirtmek gerekir, düşüncesindeyim.Asıl hedefim, insanlarımızın çoğunun göremediği veya görüpte dile getiremediği temel insan ilişkileri, komşuluk ilişkileri, hak-hukuk ilişkileri, sevgi-saygı anlayışı, doruluk-dürüstlük, çekememezlik, birlik-beraberlik, adil davranma, hak ve hukuka saygı gibi konulardaki kabul edilemez bozuklukları, sorunları gündeme getirmek ve dikkat çekmektir

Nedenine gelince,

İlk öncebütün Tekman’lılar hangi siyasi görüşten olursa olsunlar, ilçemizin belli başlı sorunlarını ortak akılla ve hemfikir olarak kabul etmeli ki, çözüm arayışlarına geçilebilsin.

Ezilmiş Tekman’ımızı bir garip iki dönemdir yönetiyor. Bizlerde onun çizdiği harcıâlemde yürüyoruz. Yapılması gereken ilk seçimde bu şahsiyetin değiştirilmesidir, çünkü Tekman’a görevde olduğu on yıl içerisinde hiçbir belediye hizmeti getirmemiştir.

Eksik,

işteen büyük eksiğimiz işi bilen bir siyaset adamımızınTekman’da olmayışıdır. Bana kalırsa bu eksiklik önümüzdeki yerel seçimlerde iyi bir siyasetçi, iyi bir siyasi ekiple giderilmelidir,çünkü Tekman için çalışan, iş yapan, iş yeri isteyen, işsiz insanlara istihdam yaratacak, bir şeyler yapan yeni bir belediye başkanına ve onula birlikte çalışabilecek verimli bir siyasi ekibe ihtiyaç var, bunun aksi Tekman’a fayda getirmez.

Tekman hastanesinde çocuk doktoru yok. Mevcut okullar ve yollar yetersiz.

İlçemizde içi dopdolu olan çifte minareli güzel bir Camimiz var. Bu güzel Camide ilçe müftüsü Sayın Necati Işık’ınmübarek Ramazan ayının müjdecisi, uyanış vakti ve üç ayların ilki olan Recep ayının önemini anlatan vaazını Mayıs 2013 de dinledim. Kendilerüç ayların kutsallığından, temizliğin İslam dinindeki önemindendetaylı bir şekilde bahsettiler. Lakin değerli müftümüz Necati Işık’ında bildikleri gibi, her yer Tekman’da çamur içerisindedir. Ne yazık ki çevre temizliğine ilçede yeterli önem verilmemektedir. Tekman’da gusül abdesti alabilecek bir Hamambile yoktur. Bilvasıta bu mübarek aylarda ardı ardına gelen Regaip, Miraç ve Berat Kandillerinde hayatın koşturmacasından sıyrılıp Yaradan’ımızla baş başa kalarak, kendi kendimizi hesaba çekip yüksek idrak seviyesine ulaşmaya çalışmamız ancak temiz olduğumuz sürece mümkün olabilir, o zaman siz değerli Tekman müftüsü NecatiIşık’tan ricam Tekman’da bir modern hamamın yapılmasını sağlamanızdır.

Bu konuda İlçe Belediye başkanı Yakup Doğan ne iş yapıyor anlamış değilim? Kendisine Nuri Şahin in terzihanesinde Mayıs 2013 deşahitler huzurunda sordum.Dedim ki Yakup Bey“ilçenin iyi bir Hamama ihtiyacı var, belediye olarak niçin ilçede bir Hamam yaptırmıyorsunuz veya yapılmasına yardımcı olmuyorsunuz”? Bu soruma onun vermiş olduğu üzgüsüz cevap “hamam ekonomik olarak zarar eder o nedenle yaptırmıyoruz” diyor.  Hâlbuki bu cevap gerçeği yansıtmıyor ve yüce İslam dinini temizlik ilkelerine de aykırı.Yazık vallahi neler var benim garip memleketimde neler.

Sıradan Tekman’lı bir hemşerime ilçemizin hangi sorunları var, ne gibi problemler ilçede yaşanıyor, hayatı zorlayan neler var diye sorarsanız.İnanın o hemşerim aynen bir Tekman uzmanı gibi ilçenin bütün dertlerini, bütün sorunlarını  tek-tek size sıralayacaktır. Ben ise bu makalemde sadece tek bir soruna değindim, gelecek makalelerimde iste diğer sorunlara da değineceğim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Ümit Yazıcıoğlu Arşivi