İrfan Sarı

İrfan Sarı

Ortak acı kuşağı

Ortak acı kuşağı

Deprem vergileri toplanıp savaş malzemelerine harcanınca ve kitle imha silahlarının örgütlenmesine ayrılınca gerçek hayat unutuldu.

Gerçek hayata pompalanmış kin ve nefret harcı bu havada mayalanmış. İşte bu nedenden dolayı gördük ki insanlar o nefret duygularını hayvanca dışa vurdu.

Van’ı vuran depremden önce Van’a yollanan silah envanteri çıkarılır ve halkla paylaşılırsa görülecektir ki o parayla ne çürük bina yaptırılırdı ne de o evlerin, okulların ve diğer konutların yapılacağı araziye bu izin verilirdi. Çünkü insanlar bu konuda donatılır ve düzenlenecek olan belediye kanunlarına uyulması gerektiği anlatılırdı. Ama ülke son otuz yıldan önceden beridir sadece kendine has insan tipi ürettiği için bu gün insanları düşürdüğü ölüm tuzağını da kurmuş oldu.

Bu tuzağın en bariz avcısı milli eğitim kurumudur, kanımca depremi “İlahi Adalet” diye adlandıran binlerce geri zekâlı insan yetiştirmiştir. Van depremi sonrası çeşitli haber partallarında yorum yapan okuyuculara bakılınca delik boncuk kadar usu olamadıkları anlaşılıyor, doğal olarak milli eğitim bu kadar geri zekalıya okuma-yazma öğrettiği için ne kadar övünse azdır.

“Van’da gerçekleşen bu depremin zamanı gerçekten de çok yerinde ve zamanında olmuş yüce allahımızın adeta ilahi bir adaleti...“

“Daha dün Van’da yürüyen hainler TC Van’dan defol derken bugün: dövleettt yordim ettt diyo!!!!! pkk yandaşlarına Allah tarafından taş yağıyor kafalarına!”

 “AYYY çok sevindim bak inşallah biraz vatan hainlerini temizler iyi olur.”

“Oh iyi olmuş; ölü var mı ölü ondan haber ver.”

 “Allah diyarbakırada nasip eder inşallah;”

“Vatanına ihanet eden teröre destek veren illere Allahın ihtarı olsa gerek...”

 “allaha şükür allahın sopası yok orda yaşıyan herkez ölmeyi zaten hakediyo.”

 “inan hiç üzülmedi... hakkari şırnak yerle bir olsun yıkılsınn. hakkari ve şırnak toprağın altına gömülmüştür umarim. PKKLI OLANLAR GEBERDİ... OLMAYANLARA ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUZ.”

 “50 BDP’ye oy çıkan bir şehirde böyle bir afetin müstehak olduğunu düşünüyorum. Darısı diğer PKK’lı illerin başına! Van’da görev yapan asker ve polisimize geçmiş olsun.”

Yorumlara bakılınca akıl yarışında geride kalanları derin devletin ve hala sürmekte olan düşmanlık politikalarının etkilenenleri olarak bir tarafa bırakmak istemiyorum. Aslında depremin asıl vurduğu yer Türkiye’dir çünkü ve bu depremin artçı dalgaları da olsa bu yorumları yazanları bulup fay hatlarını durdurmak gerekiyor.

Toplumun içinde yaşayan bu kadar gizli serseri mayınla birlikte açık beyan Türk milletinin dışında hiçbir şeyi kabul etmeyen haber spikerlerinin olması da öyle es geçilecek bir durum değil. Bu konuda düşünmesi gerekenler yine düşünmeyeceğine göre; kardeşlik kokusunu yayanlara ve bu kokuyu alanlara büyük iş düşüyor.

Çünkü Van depremine kusan kusmuk adamların Yüksekova depremine de aynı hızla saldırdığı ve çok daha ileri gittiği görüldü. Bu yorumlardaki “İlahi Adalet” vurgusu bir parmak öne çıkıyor. Yorumlardan çıkan sonuçlardan bir tanesi de din milliyetçiliği ile Kürtleri aşağıladıkları ve Yaratıcının da kendilerinden yana olduklarını vurguya getirdikleridir.

"Gördün mü bak, ilahi adalet işte" makamından yeni bir deprem.”

“Allahı tanımayan adama ilahi uyarı demek pkk ya silahı bırak demeye benziyor vallaaa..”

“Geçmiş olsun Devleti hatırlarlar şimdi... Said NURSİ'nin dediği gibi "Türklüğe hizmet etmek islama hizmet etmektir"mahkeme kayıtlarında var bu sözü”

“Rabbim sen çok büyüksün ya... Toprak Sessiz kalmadı kalmayacak da...”

"Umarım gece saat 03.00'te 10 şiddetinde deprem olur."

“ya 5 yorumdan 4 ü depremsever ya.. bu nasil is ya nasil müslümaniz biz nasil insanlariz ya her kürt Pkk li degil sizin gibiler yüzünden bu savas oluyor zaten”

“وَمَا أَصَابَكُم مِّن مُّصِيبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ وَيَعْفُو عَن كَثِيرٍ
Başınıza her ne musibet gelirse, kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoğunu affeder.ŞURA SURESİ/ AYET/30”

“20 şiddetinde olup dağlar başlarına yıkılsa bunlar yine hainliklerinden vazgeçmezler. Tüm Türk milleti olarak kim hainlik yapıp ihanet ettiyse Allahın gazabı onların üzerinde olsun diye dua ettik.”

“inşallah askerimize,polisimize ve ögretmenlerimize birşey olmamıştır.”

“YAWW 5.4 DEPREME ÇOK ÜZÜLDÜM az olduğu için şöyle yaradan hakkariye 10 şiddetnide bir deprem yapsaydı bu şerefsiz terörist hakkari halkı tamamen yok olsaydı ne iyi olurdu haritada orayı dümdüz ova yapardık ::))”

Yukarıdaki mesajlardan anlaşıldığı gibi düşmanlıktan çok daha güçlü bir kardeşlik yaratılması için çaba üst düzeyde tutulmalıdır. Ben Van depremindeki devlet acizliğinden çok Türkiye’de yaşayan namuslu yurttaşların namussuzlardan sayıca fazla olduğunu okudum.

Tabiî ki kutsal bir iş yapan ve onlara çok şey borçlu olduğumuza inandığım öğretmenleri saygıyla anmak isterim ama onları “şehit” diğer yurttaşları “ölü” ilan eden akıl için de yormak istemiyorum kendimi.

Özellikle Erciş ilçesini vuran depremin ülkedeki ortak bir acı olduğu görülüyor ve bu ortak acının bir araya getirdiği insanlar devletin baki, katı, hasta zihnine derman olsun diliyorum.

Aynı zamanda ortak acıların yan yana getirdiği bu dayanışmanın hazır açığa çıktığını fırsat bilerek barışa olan isteği de göndermek isterim.

Eğer bir anne deprem mağduru bebeklere verebileceği tek şeyinin sadece Süt’ü olduğunu söyleyebiliyorsa ve bir çocuk oyuncaklarını satıp 20 lira yardım yapabiliyorsa namuslu insanların namuslu bir barışa imza atması kolay olacaktır.

Her ne kadar taş ve bayrak gönderen kayık kafalı varsa da bu ülkede namuslu bir barış okuyacağımız güzel günleri yaratacak onurlu insanların çok olduğuna inanmak istiyorum.

Son baharın başına kar yağdırdığı dağlar soğuk rüzgârların önünü kesemeyecek belki ama aralıklı görülen insanlık halleri tüm kötü ruhları kovacaktır ve bu ülke namuslu bir yaşamın rüzgârını estirecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum
İrfan Sarı Arşivi