Lokman Ergün

Lokman Ergün

Ömürden uzun hayat

Ömürden uzun hayat

Serin bir bahar sabahıdır aşk. Bir yağmur sonrası, toprak ve çimen kokusuna uyanmış gibi. Filizlenmiş ağaçlar, tomurcuklanmış bahar dallarıyla, yeni bir güne merhabadır aşk. Coşkulu bir newroz şafağıdır aşk. Yüzünü, yüreğini, fikrini güneşe dönmektir aşk.

Ömrümüzce uzun sürdü savaş. Çocukluğumuzda, gençliğimizde kanlı ayak izleri. Kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, sevgililerimizi, yani bir bütün hayatlarımızı çalarak, ömrümüzce uzun sürdü savaş. Aşk şarkılarına, umut şiirlerine, buruk sevinçlerimize sızdı savaş. Gözbebeklerimizde karanlık bir gölge, üzerimize sinmiş barut kokusu, ağzımızda kan tadı bırakarak, ömrümüze sirayet etti savaş.

Henüz bir öyküsü yokken ömrümüzün, henüz sözlerimiz kırık dökük, dizelerimiz yarım. Uzun yolculuklara alışmamışken ayaklarımız. Henüz akşamın hüznüne, gecenin matemine, şafağın müjdesine vakıf olmadan. Bir başına kalmayı öğrenmemişken yalnızlığımız. Sırtımızda bir dağ taşıdık durmadan.

Ömrümüze uzun geldi hayat. Ve savaş, amansız bir rüzgar gibi hoyrat, parçalayıp götürdü dallarımızda ne varsa, bahara dair. Ne tutkulu aşk dizeleri, ne dilimizde sevda sözleri.  Çıplak bir ağaç gibi, bir dağ başında, kış ortasında, yalın ve yalnız.

Şimdi bahara durmuşken dağlarım. Bir newroz şafağına uyanmaktayken ülkem. Güneşe dönmüşsek yüzümüzü. Ömürlerine uzun ve ağır gelmiş hayatları yaşamış milyonlarca çocuğun gözbebekleriyle ışıyacak ateş.

Hiçbir zaman, hiçbir kitapta yazılmayacak, gaz bombaları, sirenler ve silah sesleri arasında, apansız büyütülmüş çocukların, yarım kalmış hayatlarının öyküleri. Her cenaze töreninde tevekkülü, her mahkeme salonunda öfkeyi, her eylemde direngenliği öğrenmiş, aşkı hep teğet geçmiş bir hayatın öğrencileri.

Serin bir bahar sabahıdır aşk. Bir newroz şafağına uyanmak gibi. Ve bir ateş yakıp, ömrünün orta yerinde, benliğinde ne varsa, onunla, o ateşi durmaksızın harlamak gibi.

Bu newroz,o çocuklar, ömürlerinden uzun ve ağır hayatları yaşamış çocuklar, umudun görkemli ateşinin etrafında, halaya duracaklar. Zafer marşlarının arasında, yarım yamalak hatırladıkları, aşk şarkılarını söyleyecekler.

Ve bu halkı aşkla sevmenin onurunu yaşayacaklar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Lokman Ergün Arşivi