Özgür Amed

Özgür Amed

MİT, MİT'i ısırır mı?

MİT, MİT'i ısırır mı?

Son bir haftadır gündemi alt-üst eden MİT meselesini halka sorduk. Ne oluyor sizce? dedik...

Ulusalcı Teyze: Amerikan oyunları bunlar. Ülkemizin refah ve mutluluğuna göz koyan İsrail istihbaratıdır. MİT Mossad’ın elindedir. Ermeni ve Kürt oyunu bunlar. Yetiş ey atam yetiş. Ayy galiba bayılacam. Nemrutlu türküm diyene!!!

Remezan Abê (İşsiz): Bax saa yemin ediyem ! Çekisen değil? Yazmayı da unutma. Ben şimdi qardeşime dezgahî söylim, Cemaat dedikleri o cemaat war ya, o virüs gibi dalmiş aramıza. E zemaninda kekê Tayyib’i de getirdiler. Şimdi birêmin Tayip güçlenmiş û qafa tuti bunlara. Anlisen degıl? Panslvyna’dır, Şenova’dır nedir, işte oradan qumandaya basiler. Daha geçen gördix kımıklî çavleri çökmiş bir yaşli qetliam fetwasi verdi. Heger baa sorarsan bu kavga buyık kavgalara yol açacax. Ben her gece eve Dakota, qarpuz çekirdeği aliyem. Çıtlayip izliyem. Yaw abêm benim, ma sen süle ha! MİT, MİT’i ısırır mı?  Eyi gunler.

Osman Baydemir: Açık ve net söylüyorum. Bu kadim kentin(duraksama)… Belediye başkanı olarak û Allah wekil Allah wekil! Eğer barışa katkısı olacaksa Savcı beni de MİT’ten bilsin…

Suruçlu Amca: Bu kanı durdurun, sizi yiimeyizz yiimeyizz!!! Biz de insanız! Dünya ne kadar milletse, biz Kürt halkı da bir milletsiniizz… Nıııyyeee bizi bitiriyorsunuz? Nerrreeeyyeee qadarr bizi bitireceksiniz? İlk ve son olarak konuşuyorum. Kellem de bu yoldadır, isterseniz beni kelle edin. Kavganıza biz Kürtleri eklemeyin. Bizim üzerimizden rant elde etmyin. Fil olabilirsiniz ama biz çim değiliz. İlk ve 2.kez konuşuyorum. Kelle etmeyin isterse hepse atın.

Meheme(Esnaf-Manav) :Şu lahanayı görüyor musunuz? Yada geç bunu. Bak burada çürümüş bir kabak var. Eskiden kalma. Kundir diyoruz. Hah! Bu olan bitenlerin hepsi bu kundir kadar değeri yok gözümde. Kim kimin umurunda ki benim umurumda olsunlar? Savcıymış, hakimmiş, pehh…

Latin bir Kürt: Biz dört kıtaya dağılmış Kürdos Latinos cemiyetinin bir üyesi olarak öncelikle bu tür durumlar için “Age quod agis” deriz. Yani “Ne yapıyorsan onu yap” demek. Hatta izninizle “Memento mori” sözünü de hatırlatacam bunlara. Ölümlü olduklarını unuttukları için. Yazık…

Xalê Emîn (Ulu cami önü emeklisi): Oğlum bizi ancak quantum kurtarır. Anladığım budur. Kafam durmuş artık. Kimin hesabı kiminle belli değil. Oysa buralar eskiden hep yeşillikti, çayların tadı başka idi. Ahh benim hayat arkadaşım Neriman gitmeyecekti. Çok yalnızım…

Dayika Meryem: Bak daha bu sabah yaklaşık 20 ilde 150’ye yakın gözaltı var. 15 şubat, 8 mart, 21 mart korkusuna bak. Mit, cemaat, akp anlaşır, onlar işin boya kısmı. İktidar hastalığı sonunda hepsini bitirecek. Toz duman edecek inşallah. Her iç kavgalarında 2 dakikada yasa-kanun değişiyor. Axx derdê dinyayê axx… Zalim Erdoğan’ın zamanında KCK, zülmkar Gülen’in gözünde de Kürt olmuşuz. Başka da bir suçumuz yok! Erdoğan Gülen’in gömleğini giymeyene kadar daha başımıza da çok çorap örecekler.

Apê Cemil: Benim dikkat çekmek istediğim başka bir nokta var. Erdoğan her hastaneye düştüğünde daha orada geçirdiği saat başı kadar Kürt tutuklani. Bu nedir şimdi? Roboskî katliamında teşekkürler etti TSK’sına. Şimdi MİT sıkışınca jeton düştü bende. Meğersem olacaklarından korkusu varmış, yanında tutmak istemiş. Eğer bu soruna çare bulamazsa daha çok düşecek hastanelere. Bundan eminim. Ama o istedi de ona kolonya, tırşık, çiçek mi götürmedik? Ziyaretçi kabul etmi, ma biz ne yapak?

Hasip Kaplan: Twitter’den açıklama yapacağım sonra. Şimdi işim var biraz....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Özgür Amed Arşivi