İrfan Sarı

İrfan Sarı

Makarna, Kömür ve Makarina

Makarna, Kömür ve Makarina

Kıymayı, zeytinyağı ile doldurduğunuz tavada iyice soldurun. Üzerine bir adet soğanı yeşil sapları ile beraber doğrayın ve kırmızıbiberi ekleyip pembeleşene kadar kızartın.

 

Diğer taraftan spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra süzgeçle süzün. Tavadaki harcın üzerine döküp üzerine kremayı koyun ve iyice harmanlayın. Sıcakken tabakta servis yapın ve maydanozu üzerine serpin.

 

Afiyet Olsun...

 

Tarifinden sonra; yolu, suyu, altyapısı, okulu, öğretmeni, kreşi, oyun bahçesi, oyuncağı,  kalemi, huzurevi, sağlık ocağı, hemşiresi, doktoru, ebesi ve daha sayamadığımız kadar çok yaşam eksiği olanlara çözüm yerine makarna, yağ ve salça yardımı yapan anlayışa hatırlatmada bulunalım. Bunları verdiniz madem tarifini de bir zahmet verseydiniz.

 

Ülkenin her kare metresinde babaların ve annelerin bağırlarına kor kor ateşler düşerken ve pimi çekilmiş yürekler feryat figanken tutup insanlara bu tip davranışlar sergilemek garipsenir ancak.

 

Elbette ki kan ve gözyaşı selamete ulaşana kadar yapılacak her iyileştirme yerindedir, yerinde olan, saptırılmadığı sürece yapılan her yardım alkışlanması ve desteklenmesi gereken birer insani vecibedir.

 

Hastasını, bulunduğu yerde gerekli donanım ve gerekli altyapı olmadığı için hala Ankara"ya götüren ve hatta İran"a götüren vatandaşların varken.

 

Hani şu çağın gerisindeki ülkeye gitmek zorunda kalan insanınızı bu şekilde mi kazanacaksınız. Yoksa “sesini çıkarma” deyip evinin önüne “satılamaz” yazılı kömür torbalarını bırakarak mı?

 

Bugün ülkenin her yakasında insanlar yoksulsa, işsizse bunun bir tek sebebi değilse bile en önemli sebebi dayatılan askeri harcamalardır.

 

Bir defa halkın sefalet içindeki yaşamına konuk olunuz.

 

Ama bunu yaparken, onların değer yargılarını zaafları gibi görüp ramazan günlerinde evlerine konuk olmakla yapmayınız.

 

Hakikaten bu ülkede yaşamları her gün bıçak sırtında olan vatandaşlarınızın bu içler acısı haline çare bulacaksanız.

 

Trafik kazalarına kurban giden vatandaşlarınızın sayısına bakın.

 

İflas eden sanayiciye ve küçük esnafa…

 

Yeri gelmişken hala vekil öğretmenlerle sübvanse ettiğiniz eğitim kalitenize bir bakın…

 

Ve en ilginci, beş yüz elli vekillik TBMM"de çoğunluğu elinde tuttuğunuz halkın konuşmacı vekillerine bakın hele:

 

“Kabul edenler… Etmeyenler… Kabul edilmiştir.”

 

Bu şekildeki sahnelere alışık bir halk olarak bunun böyle gidemeyeceğini belirtmekte fayda var.

 

Tecavüz, hırsızlık, linç derken çetelerin en büyüğü de “zaman aşımı” ya da “yetersiz delil” gerekçesiyle beraat etti.

 

İşkence hortladı, orantısız güç artı…

 

Tabi bütün bu olumsuzluklardan kararan yüzünüzü, dağıttığınız kömür ile daha da kara ettiğinizin farkında olmalısınız.

 

Bütün bu sebepleri örtmek adına oynadığınız “makarna ve kömür dağıtma” işleminiz, “makarina” dansını ne kadar da andırıyor.

 

Ama ne olur “vatan, millet, Sakarya” nidaları eşliğinde her gün ölen vatan evlatlarının akan kanlarına bir an önce dur deyin. Ondan sonra hangi dansı oynayacaksanız oynayın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
İrfan Sarı Arşivi