Özgür Amed

Özgür Amed

Madde 1: İnsan olun...

Madde 1: İnsan olun...

**AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “İçinde bulunduğumuz ders yılından itibaren seçmeli de olsa okullarımıza Kuran-ı Kerim dersini koyduk. Çünkü sizler de herhalde farkındasınız, insan malzememiz bozuldu. Annesini, babasını öldürebilen evlatların varlığı hepimizin vicdanını kanatmıyor mu?” demiş. 

Sevgili Şahin, öncelikle o Kur’an seni çarpsın. Daha sonra küçüklerin gözlerinden büyüklerin ellerinden öpüyorum. Mektubuma sana katılmamak elde değil diyerek başlamak ve öylece bırakmak istiyorum. Sana yazan ellerimi de birazdan derin dondurucuya atıp cezalandıracağım kendimi. Çünkü hayatının tespitini yapmışsın “insan malzememiz bozuldu” diyerek. Önümü ilikliyorum! Lakin sorun şu: Siz bu malzemeden çala çala bişi bırakmadınız ki ula! Daha kötüsü de şu: Bunu kendinde fark etmemiş olman ne kadar saçma ne kadar absürd! Senin mayan, özün bozulalı ve o insaniyetini kaybedeli çok oldu. Çarşamba pazarında arta kalan çürük domatesler bile sana bu durumu onlarca örnek ile açıklayabilir. AKP’nin tüzüğünü yaz deseler; ilk madde olarak senin ve türevlerinin şahsında “Madde 1: İnsan olun” diye yazardım. 

Sevgili Şahin, hadi bir cümlede saçmaladın! İkincisine yani “Çünkü sizler de herhalde farkındasınız, insan malzememiz bozuldu. Annesini, babasını öldürebilen evlatların varlığı hepimizin vicdanını kanatmıyor mu?” demeye gerek var mıydı? Hiç düşündün mü kaç anne babanın evlatlarının canını alan kağıtların altına imza attığını. Sana başka bir şey hatırlatayım. Hint ülkesinde geçen bir masal bu: Rivayet edilir ki bir özgürlük hareketi tarafından düşman birliğinden bir çatışma sırasında 5-6 asker gözaltına alınmış. Bu alınan askerlere iyi davranılmış ve kısa süre sonrada zaten serbest bırakılmış. Bırakılır bırakılmaz kendi orduları tarafından bunlara dava açılmış. Hatta bir tanesine (Ramazan Yüce) hapis yolu bile görünmüş. İşte bunlar olup biterken o zamanların meclis başkanı olan Mehmet Ali Şahin adındaki bir zalim çıkıp şöyle demiş: “Silahlı Kuvvetleri’mizin hiçbir mensubu böyle bir duruma düşmemeliydi. Dolayısıyla kendilerinin kurtulmuş olmasından fazla bir sevinç duyamadığımı ifade etmek istiyorum…”


Evet, hikaye bu! İsim tanıdık geldi mi? Sakın o artiz sen olmayasın? Evlatları nasıl ölüme gönderdiğini ve daha doğrusu ölüm arzusu içinde olduğunu gördün mü? Kendinle gurur duyabilirsin şimdi.

**Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde görevlilere Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde biber gazının kullanımı ve ilk yardım eğitimi verilmiş. Verilen bu eğitime dair bir iki fotoda yayınlandı. Polis karşısına dizmiş zabıtayı ve yakın mesafeden gözlerine biber gazı sıkıyor. Gerçekten müthiş bir eğitim. Temennimiz odur ki bu eğitimin başbakan ve bakanlara da uygulanması. 

**

Türk Hava Yolları havada uçarken kafasi xoş olan tek kurum herhalde. “Havadan” meseleler olarak algılandığı için mi bilinmez pek dikkatte çekmez. Oysa bunlar çok ciddi sembolik ve yapısal şiddet ritüelleri. Özellikle en büyük sıkıntıyı çalışan kadınlar çekiyor. Örneğin regl dönemlerinde sağlık raporu aldıkları için cezalandırılıyorlar. 15-20 yıllık çalışanlar, boy ve kilolarındaki değişimler nedeniyle işten atılıyor. Örneğin siz işe girdiğinizde 18 yaşındasınız ve 50 kilodasınız. 20 yıl da çalışsanız sizden o kiloyu korumanız bekleniyor. Saç tokaları lacivert, siyah veya saç renginde olmalı. Doğal saç rengi dışında kalan renkte saç kullanılamaz. Makyaj yapmak zorunludur, frapen olamaz, pastel renklerde olmalı. Kaşların doğal görüntüsü bozulmamalı. French manikür olmalı. Bu ve daha onlarca şey. En son bildiğiniz üzere “kırmızı ruj” meselesi de eklendi. Sonra da neymiş dünya yıldızıymış, dev bütçeli reklamlarmış ve bilmem neymişte neymiş. 

**

Türkiye’nin ilk polis sendikası Emniyet-Sen’in kurucuları polislikten atıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, 7 kurucu hakkında Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğü’nün iki maddesi uyarınca ihraç kararı verdi. Yani sen misin polis içinde sendika ile uğraşan! 

**

Duyanlar duymayanlara anlattı mı Türkiye denen yavru cinnet vatanında “İşten çıkarma stratejileri” adlı bir panelin düzenlenmek istendiğini. Protestolar sonucu iptal oldu… Duyurusu şöyle idi: “Çalışma Bakanlığı bürokratları 27 Nisan’da patronlara 650 lira karşılığında “İşten çıkarma stratejileri” eğitimi verecek. “Çalışma”dan sorumlu Genel Müdür ile “Sosyal Güvenlik”ten sorumlu müdür yardımcısının katılacağı toplantıda patronlara daha maliyetsiz işten çıkarma teknikleri anlatılacak.” 
Evet, evren bir patlama sonucu oluştu. Ya da oluşmadı ama işte o tepkime sırasında kaybolan parçacıkları var ya! İşte onlar size çarpar inşallah… Bu arada yeri değil ama ilgili konu başlığımız ile direk ilgili olduğu için hatırlatmadan da geçmek istemem. Gümrük ve bilmem ne bakanı Hayati Yazıcı kendisine işten çıkarılma ile ilgili dert yanan ve işten çıkarıldığını söyleyen adama ne cevap verse iyidir?
Zalim şöyle buyurmuş: “17 ay çalıştım, çok teşekkür ederim. Emeğimin karşılığını aldım demeni beklerdim”
Hani şarkıda diyor ya “rızkımı veren hudadır, kula minnet eylemem!”… Çok teşekkürler Hayati Saçmalayıcı… 

**

Doğan Yayın İlkeleri Kurulu, Onursal Başkan Aydın Doğan başkanlığında yaptığı toplantıda yayın ilkelerine uyum konusunda olumlu gelişmeler yaşandığı belirtilerek, “Çözüm sürecine evrensel gazetecilik ilkeleri içinde destek veriyoruz” denildi.
Külliyen yalan! Bu açıklama yaklaşık 20 gün önce yapıldı. Özellikle yayınlarını takip ettim düzenli olarak. Bu dev araştırmamdan yola çıkarak size bildiriyorum: Külliyen yalan! Evrensel adilik ilkeleri dışında bişi yok bunlarda. Çok basit bir tezimdir. Türk medyasının ve özellikle internet sitelerinin (sadece aydın doğana bağlı kurumlar da olsa yeter) dilini, tarzını ve kewaşeliğini sadece 1 hafta değiştirin. Bak her şey nasıl tepetaklak oluyor, her şey nasıl 156 derece ters dönüyor. 

**

MHP Diyarbakır İl Başkanı Tayyar Karakoç basın toplantısında gelen gazetecilere 50’şer TL’lik rüşvetinden sonra sesi çıkmadı. Sanırım paraları bitti ve kapattılar partiyi… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Özgür Amed Arşivi