Necip Çapraz

Necip Çapraz

Lise Öğrencilerine Çağrı

Lise Öğrencilerine Çağrı

Yüksekova Haber Gazetesi olarak Hakkari İlimizin Üniversite sınavlarında her yıl son sıralarda bulunmasından rahatsız olduğumuzu söylüyoruz. Bu nedenle özellikle 2001-2002 Eğitim ve öğretim yılından başlayarak “Hakkari İlinin daha üst sıralarda yer alması için özellikle tüm lise öğrencilerinin bu eğitim yılında çok çaba sarf etmelerini bekliyoruz. Bu mücadeleye Veli-Öğretmen- Okul İdaresi ve Milli Eğitim camiasının çok büyük desteklerini bekliyoruz.

 

Gençlerimiz zeki ve çalışkan olduklarını bir çok durumda göstermişlerdir. Valimiz Orhan IŞIN’da Valilik olarak bu yıl Üniversite hazırlık çalışmalarının daha yakından takip edileceği ve Hakkari İlinin daha üst seviyelerde yer alması için özel çaba sarf edeceklerini belirttiler.

 

BAŞARMAK İÇİN;

-         Her lisede Üniversiteye yönelik hazırlık kurslarına daha fazla önem vermek,

-         Okul-Veli-Öğrenci üçgenin diyalog içinde olması

-         Özel dersanelerin başarıya ulaşmak için eğitimlerinin kalitesini arttırması

-         İl genelinde, her İlçede açılmış ve açılacak dersanelerin daha yakından takip edilmesi

-         Özellikle Mehmetçik dersanelerinin, ücretsiz olması nedeni ile bir çok fakir öğrencinin dersaneye gitme şansı doğmuştur. Eğitim kalitesi için daha iyi öğretmenlerinde eğitim vermesi gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necip Çapraz Arşivi