İrfan Sarı

İrfan Sarı

Komedinin ana fikri

Komedinin ana fikri

Devlet baba, babalığın hakkını ver.
 
Senden aş ekmek istemeyen, seni korumak için maaş almayan, seni kuran halkın hakkını savunan şu gazeteci çocuk Erkan ÇAPRAZ’ı müebbet hapse mahkum et.
 
Müebbet ver ki; bir daha devletin baba adamına kimse akıl vermesin.
 
Ne demek efendim “kaymakam bey halkın arasına karış” sen kim devletin baba adamına akıl vermek kim.
 
Erkan Çapraz’mış.
 
Öyle oturduğun yerden ahkam kesmek kolay tabi. Sen gel yap. Öyle kolay mı sanıyorsun kaymakamlığı. Bi ton ekmek yemen lazım. Ekmek yiyip büyümen lazım.
 
Yazık sana Erkan, devletin kaymakamına diyorsun ki “burada bir haksızlık var” “bi zahmet ilgileniver.” Yazık yazık ki hem de ne yazık. Gel otur bilgisayarın üzerine uyuma tuşlara bas, düşün ve yazı yaz. Hiç usanmadan yaz. Yaptığın düpedüz devletin baba adamını halktan ayırıp bölücülüktür.
 
Ama suç sende değil ki bu bilgisayarı icat edende kabahat. Şu kalemi yapanda kabahat. Böyle lüzumsuz icatlar yapanları tarihten geri getirip kimliğini kontrol etmeli. Kesin Yüksekovalıdır. Bu Yüksekovalıların kimlikle sorunu var. Bunlar nüfus idaresine giderken bile kimlik göstermeli hatta kasaba et almaya giderken bile kimlik göstermeli. Berbere giderken de göstermeli. Sağı solu belli olmaz bunların evlerine girerken bile göstermeli devletin kırmızı mürekkep mühürlü kimliğini.
 
Kısa künye yetmez bunlara uzun uzun künye okutulmalı.
 
***
 
Ne işin var böyle yazılar yazıyorsun. Git devletin kapısına kul köle ol, yalakalık yap, el etek öp işini kap. Ondan sonra “sadık” ol. Erkan olmuşunda ne olmuş “sadık” olmak daha iyi.
 
Maaş alıp kayıtsız şartsız  “iyi çocuk” ol. Kasasını boşalt hazinenin. İhaleler de payına düşeni al. Çocuklarına helal para yedir.
 
Haram yemek sana yakışmaz.
 
Alın teri döküp para kazanırsan açarlar böyle davayı. Sen devleti sahipsiz mi sandın. Devlet baba… Devlet baba… Yaşasın devlet baba!
 
Allah devlete zeval vermesin!
 
Erkan efendi kalk otur Allaha dua et, ay pardon kalk otur devlete dua et. Devletin etrafı deniz bir tek sen kara olan tarafındasın!
 
Sende hiç akıl fikir yok mu? Kalkıp halkı savunuyorsun, bu halkın haklarını ancak devlet savunur bunu bilmiyor musun, ister koyun gibi sayar, ister kasap gibi keser, ister mezarcı gibi gömer, ister faili olur ister olmaz.
 
Devletin aklı kazandır kazan. Doldurana aşk olsun.
 
Gazeteciymiş. Sen daha şakşakçılık bile yapmayı öğrenememişsin. Git önce devletin Babailisi ol ondan sonra gel gazeteci ol.
 
Bak koçum bi daha böyle yazılar yazma. İkimizin kafası bir tencerede pişmez. Aklını başına devşir. Biz devlete laf ettirmeyiz. Devletin baba adamına hiç.
 
Onun için bu sene haçça git tövbe et.
 
Maazallah doğum gününü cezaevinde kutlarsın. Yaşasın devletin bölünmez kardeşliği! Yaşasın ve ne mutlu kardeşliğimize! Ya Allah bismillah Allah u ekber… Bu çok ezber oldu ya! Gülme la! Çıkar kimliği…
 
Bak Erkan Efendi! Öyle  “korkma” morkma deme. Beni dinle ben korkmam.
 
Hadi bye…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum
İrfan Sarı Arşivi