Özgür Amed

Özgür Amed

KCK Öpme ve Sarılma

KCK Öpme ve Sarılma

** 1930'da Japonlar Tayvan'ın yerli kabilelerine dalmıştı. Sizi medenileştireceğiz diyorlardı. Anlaşıldı ki olay medeniyet değil, düpedüz hayata kast idi. Asimilasyonun en üst ve full düzeyi idi. Bunun üzerine yerli kabileler birleşip isyan etti ve Wushe denen efsane direniş ortaya çıktı. İşte o direnişin ana sloganlarından ve gerekçelerinden biri şu geleneksel şarkı sözleri idi: "Evlatlarım, atalarımızın ruhlarının şarkısını söylemek için ne kadar acıyı sineye çektiniz?"

Adını değil anmaya, aklından bile geçirmeye değmez sömürgecinin bir bakanı da kalktı Hakkari'de gövde gösterisi yapmaya kalkıştı metal yığını silahlar ve absurd adamlar arasında. Korkunun kaç derece içine sindiğini yerde ki boş mermi kovanlarından saymıştır Colemêrg halkı. O gece daha güzel olan şu idi: Atalarının şarkılarını söyledi halk...

1930 nere, 2012 Colemêrg nere... Acı sinede tap taze ve yangın yeri.

Bayramı erken kutlayan Colemêrg'e de helal û xoş olsun.

** Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı avukat Ahmet Çakar, Türkler ile Kürtlerin kardeş olduğunu belirterek, "İnanmayan Orhun Yazıtlarına bakar. 'Türk kurultayı hazır, Kürt boyu yerini aldı' ifadesi kullanılmıştır" demiş. Hele hele!! Şimdi sen bu adamı MHP'nın başına geçir, ilk iş o Orhun yazıtlarında böyle bişi yok, yazım hatası der. Hatta Kğrt adı geçiyorsa orayı da tahribata uğratacaktır.

**Van F Tipi Cezaevine gönderilen bir kitap ayracı içeri alınmamış. Sakıncalı denmiş...

Kitaba olan düşmanlığınızı biliyoruz da, ayraç nerden çıktı arkadaş? Manyak mısınız, sapık mısınız? Spinoza, Russell bir gün mezardan uyanıp bu halinizi görse ne yaparsınız?

Madem bu kadar aklınız çalışıyor ve sakıncalı olacağına karar verebiliyorsunuz, insanoğlunun en tehlikeli varlık olduğunu da biliyorsunuzdur. O halde onları da içeride tutmayın bırakın.

** Hüseyin Çelik, Aygün'ün alıkonulması ile ilgili "Geçenlerde AKP'lilerde kaçırıldı" demişti. Sevgili xoşewîst AKPli dostlar, bunları not ediyorsunuz değil mi? Misal Kulp ilçe başkanı alındığında ailesini dahi aramamış AKP! Ama yeri geldi mi ondan ekmek yemesini nasıl da biliyor Hüsocan. Samimiyetinizi yesinler..

**Ferhat Encü devletten ne istiyor!!! Roboskî köyüne o kadar bomba attı. O kadar insanın canını aldı ve hala da ortalıkta dolaşıyor!! Geçenlerde 5.kez gözaltına alındı. Devletin bu kadar adaleti koruyup kollaması insana güven veriyor!!

**Kerkük için vize alamayan Bahçeli, oradaki Kürtler'e çifte bayram yaşattığı için bir teşekkürü hak etti kanımca...

**KCK ÖPME ve KCK SARILMA dalgasının da eli kulağında. Malum Van savcılığı Şemdinli-Derecik bölgesinde ki gerilla ve halk, vekil buluşması görüntüleri ile ilgili inceleme başlattı. Yok yani bundan nasıl bir suç çıkaracak başka? "Pek çok kere sarılarak, öptüğü görüldü" denilerek üyelikten mi yargılayacak? yapar mı yapara valla... Bu devlet değil mi hala KCK'den mont ve bot'u tutuklayan...

**Bu arada "Kanal D tamam mı?" yılın en iyi ayarı olmaya aday...

**Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, BDP Ankara İl Başkanlığı'na 15 Temmuz 2011'de molotofkokteyli atılması olayıyla ilgili tutuklu bulunan 2 sanığın tahliyesine karar verdi.

Amed'te de aynı duruma 'ülke birliği ve bütünlüğünü bozmak' suçu deyip ağır müebbet ceza verildi...

**Bahoz Erdal artık fenomen... Medyanın her gün bir telsiz haberi ile manşetlerine taşıdığı Erdal, haliyle artık günlük hayatın da bir parçası. Sokaklarda, sohbette illa adı geçiyor.

Geçen kulak misafiri olduğum bir konuşma ise olayın boyutunun nerelere vardığını göstermesi açısından son derece vahim, kadim û muhim idi.

İki yaşlı xalo sohbet ediyordu. Biri diğerine dedi ki:

"Geçen Bahoz aradî beni, 30 deqqe kadar qonıştıx"...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Özgür Amed Arşivi