Özgür Amed

Özgür Amed

Katırların açık görüşüne kim gidecek?

Katırların açık görüşüne kim gidecek?

Malumunuz Cumhurbaşkanı Gül hastaneye kaldırıldı geçen hafta. Her iki kulakta da iç kulak kaynaklı rahatsızlık varmış. E valla bence gayet normal!! Türkiye'de onca terslik ve hak ihlali varken, sen hepsine kulağını tıkarsan eni sonu bir yerden patlar. Hele Kürt sorununa biraz daha tıkarsan kulağını, zar mar kalmaz. Aha benden demesi.

***
 
CHP Hatay Milletveki M. Ali Edipoğlu’nun yazılı soru önergesini cevaplayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, belediyeler tarafından ruhsat verilen kayıtlı 3 domuz çiftliği bulunduğunu belirtmiş..
 
Wayy way! Gözümdür ha! Hiç boş durmamış, artık neye yatırım yapacağını bilemediğinden domuz çiftliği açmış kendine. Wila hani İslam dinine göre haram idi domuz falan fistan? Ne ayaxsın bremin? Mehdiciğim kesin senin biber gazı çiftliğin de vardır. Ayrıca Kürt kökenli asimilatik doğu Asya tadında bitkiler de vardır senin gizli bahçelerinde. Değil mi canısı?

***
 
Daha önce mont, bot, çakmak ve daha bilumum saçma sapan şeylerden KCK gözaltısı yapan bu fermantasyon manyağı heywansonik dewlet, Tubitak ferahlık metodu ve aklın olmaya ergi yöntemini kullanarak bir müthiş göz altı daha yaptı: Bitlis'e bağlı 3 köyün katırlarını PKK'ye yardım edildiği ve erzak taşıdığı gerekçesiyle alı koydu...
Gelde zîtik atma ha!

Katırlar savcılığa çıkarılmadı henüz. Tutuklanırsa nereye konacaklarını bilmiyorum.
Ayrıca katırlar emniyette ifade vermeyeceklerini söylemiş. Gözü bağlanan bir katırın da işkence gördüğü söyleniyor. Şimdi siz söyleyin, kim heywan?

Hadi diyelim bunlar tutuklandı. Ceza aldılar. Açık görüşe kim gidecek?
Nedir bu memeliler sınıfına yapılan baskı ve zulüm? Yazıklar olsun, insanlık ölmüş!!!

*** 

Dış ilişkilerini evinin dışı sanıp politika üreten "küresel loser" Davutoğlu geçen hafta dedi ki: "Biz hiçbir zaman Suriye'deki Kürtlerin haklarını almalarına karşı çıkmadık. Hatta Esad'a haklarının verilmesine yönelik telkinlerde bulunduk"...

Neymiş Kürtlerin haklarını almalarına karşı çıkmamış. Senin bu yalanına timsahlar göz yaşı bile dökmez. Eğer Suriye Kürtlerinden nefret etmiyorsan ve bêle bi qıtık hak almamaları için kendini paralamadınsa adımı İdris Naim Amed yapın! Bundan büyük hakaret ne ola?
Burnunun dibinde ki Kürde yapmadığın rezalet ve pislik kalmadı îca düşman bellediğin Esed'e Kürt haklarını ver mi diyeceksin? Allah'ını seversen bi git işine lo. Tiştê pîs...

***
 
Kendisi hakkında kullanılacak yeni bir sıfat, zamir, edat bırakmayan İdris Naim, geçen gün yine konuştu. Dedi ki "Kürtlere haksızlık yaptığımız oldu. Doğrudur, düzeltmeye çalışıyoruz. Herkesten özür dileriz"... ?!?

Şaka şaka! Heyecan yapmayın hemen...
Şunları dedi: "Biz her 40 olaydan 39'unu önlüyoruz."

Şimdi benim takıldığım ve 2 gündür düşündüğüm nokta şu: Neden 40... Ve 39'dan sonra 40'ın geldiğini nasıl biliyor bu adam?!! Derin araştırmalar ve Harvard'ta okuyan bir arkadaşa da danışmam neticesinde korkunç gerçeklere ulaştım: İdrisê çav belek û qurbana çend çêlek, sadece ve sadece 40'a kadar saymasını biliyormuş. Geri kalan kısmı hala çalışıyormuş.
Alfabeyi de yeni sökmüştü zaten... Sayıları da en kısa zamanda sökmesi bekleniyor...
 
Bu savunma bakanı harbiden garip bir adam. Açıklamaları öyle mantıktan uzak, alakkaya musakkaya öyle yakın ki, insanın kendini bir çöp arabasına atıp metan gazı ile havaya uçası geli... En son dedi ki "Bu terör 30 yıldır devam ediyor. 30 yıldan bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 30 binin üstünde. Normalde şu anda terörist sayısı 5 bin civarında söyleniyor. Biz PKK terör örgütünü 6 defa bitirmiş durumdayız. 6 çarpı 5, 30 eder"
Yani?

Yani mani yok! Şahsen ben bir pox anlamadım. Bu hesaba göre PKK yok, bitmiş...
Hatırlarsanız en son İlker Başbuğ böyle bir hesap kitap yapmıştı. O da benzer şeyleri söylüyordu. Sonunda aklını kaçırdı ve kitap falan yazdı... Pifke bilûrê diyelim biz..

***

Mardin'de 1700 yıllık 2 adet maske bulunmuş. Birini sayın başbakanımıza hediye etsinler.

***
 
DSP lideri Masum Türker, Roboskî'de, kazada, yaşamını yitiren askerler için "PKK yola gress yağı dökmüş olabilir" dedi. He Masum he... Bşi sen û senin tırro vırro quşxaneliklerin eksikti. Senin kafana ne sürdüler, hangi merhemdir bu böyle! De hele ciğerimin saçma sapan tarafı, de hele!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum
Özgür Amed Arşivi