Özgür Amed

Özgür Amed

Kaçak çaydan Ksenophon'a...

Kaçak çaydan Ksenophon'a...

Biliyorsunuz çok çabuk unutuyoruz. Hafızasızlığımızdan çektiğimizi TC’den çekmiyoruz. Bu hafta biraz bellek tazeleyeceğiz. Sonra üzerine limonu, tuzunu sıkacağız. Hazır kıvama gelince de cevaplarımızı verip, çayımızı içerek uzaklara dalacağız. İnsanı, felsefeyi, bilimi ve içli köfteyi düşüneceğiz. Ne işimize yarayacağı konusunda en ufak bir fikrimizin olmayacağını hep beraber görecek, öğrenecek ve sonra olayı tadında bırakacağız güzel dostlar.

Cevaplarınızı not edin yanınıza. Sonra iletin lütfen.

Buyurun gündemus geçmişus testosumuza.

-Yeniçeri Ocağı’nın reisi gibi duran post-kewaşotik hali ve akıldan çok yana sarkmış bıyıkları ile milli içeceğimiz, tek sosyal etkinliğimiz olan kaçak çaya operasyon yapan ve “Kaçak çay içmeyin, parası PKK’ye gidiyor” diyen unsur kimdi?

a)İdris Naim Şahin (özlemle anıyoruz)

b) Celalettin Cerrah

c) Çaykur Genel Müdürü

d) Bilo Arınç

-"Gerilla kıyafeti giyersen iki dönem vekillik garanti” deyip Türk bayrağı altında AKP kıyafeti giyerek 50 dönem “Kürt kökenli” yüksek şurasından madalya alıp Lord kamarasında yıkama ve yağlama işinde örnek bünye olarak gösterilen eleman kimdir?

a) Orhan Miroğlu

b) Ümit Fırat

c) Rasim Hozan Kaşmerli

d) Orhan Kızılkaya

-Kürtçe’yi BDP’li vekillerden iyi konuştuğunu iddia eden ve bunu ispat etmek için “bilinmeyen dilden” kelimeleri yan yana getirip kurduğu cümleler ile Eskimo halkına yanlışlıkla mesaj veren AKP’li bakan kimdir, ne demişti?

a) Mehmet Şimşek – Newroj piroj be!

b) Hüseyin Çelik – Şev roj helawen hija

c) Mehdi Eker – Ez baqane heywana, partiya me heywan hakkı vermişdike.

d) Galip Ensarioğlu – Bê ihale akp na be!

-2012 Mayıs’ında koruculara yapılan zam ne kadardı? Yani onları operasyona çıkmaya ikna eden artış ne kadardı?

a) 600 TL

b) 90 TL

c) 30 TL

D) 24 TL

-Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç, “İslami bir bisiklet üretilebilir. Allah’ın rızasını gözeterek ve insanlara faydalı olması öncelenerek üretilen bir bisiklet İslami bisiklet olur“ diyeli 2 yıl olacak nerdeyse. Peki akıbeti ne oldu İslami bisikletin?

a) Proje erke dönergecine takıldı. Hacca gönderilecek, dönüşte tekrar devam edilecek.

b) AKP’nin vizyon projesi olarak TUBİTAK’a gönderildi. Burada geliştirilecek.

c) Cern deneyine karşıt atak olarak yer altına sokuldu.

d) Süreli abdesti bozulacağı için ertelendi.

-Gittiği bir okulda "Ben şuanda konuyu tam olarak bilmiyorum. Başbakan bir şey söylüyorsa muhakkak alt yapısı vardır" diyen, yine AKP’nin başlattığı koyun ve keçilere elektronik damga vurulacak haberine ilk kayıt yapan; koyun kategorisinden altın palmiye ödülü alan vekil kimdi?

a) Bekir Bozdağ

b)Suat Kılıç (Erdoğan’dan yediği tokat için tekrar oxx olsun diyoruz. Tekme sallamadığı için de yazıklar olsun demekten kendimi alamıyorum. Siz de alamıyorsanız doğru yoldayız demek)

c) Ali Ercoşkun

d) Beşir Atalayloy

-Ortaçağ’da kara büyü ile ocak reisliğine verilen atalarının alakasız û gereksiz mirasına sadık kalmak için MHP’den aday olan, gündüzleri vekillik, geceleri de TV’lerde vampirlik yapıp "Sınır ihlali yapan öldürülsün" diyen insan evladı kimdir?

a) Aradığınız kişiye ulaşılamıyor.

b) Devlet Bahçeli

c) Oktay Vural

d) Yusuf Hallaçoğlu

-Van’da izlediği “Mem û Zîn” tiyatro oyunundan sonra hüngür hüngür ağlayan, Ahmedê Xanî’nin de aslen AKP’li olduğuna iman getiren ve ertesi günkü bir konuşmasında gaze gelerek “êdî bes e” diyen gurçıkımın sol sızısı AKP’li pasif eleman kimdir?

a) Heval Ertuğrul Günay

b) Feqiyê Ertuğrul

c) Melayê Günay

d) Ertuğrul Herîrî

-Şimdiye kadarki en umut verici Kürt açılımı cümlesi “Kürtçe eğitim böler” olan son Kürt ütücü ve paketçisi Kürt parti başkanı kimdir?

a) Kemal Belqityoğlu

b) Kemal Malmîrato

c) Kemal Kürtçeoğlulları

d) Kemal Xwedêbelatedayo

-"PKK’nin Bingöl eyalet karargahı çöktü” dedikten sonra basına sadece 2 dürbün ve biraz yiyecek gösteren. Bunlarda yetmezmiş gibi “Karargah çökertildi” haber görüntülerini basına dağıtan ve verilen görüntülerin daha önce Şırnak’ta çekilen operasyon görüntüleri olduğu anlaşılan rezaletin öznesi kimdir? Kimdir bu cennet vatanın uğruna olmaz ki komedi malzamesi? Evet kimdi?

a) Tabikisi Bingöl Valisi

b) Tabikisi Bingöl Emniyet Müdürü

c) Tabikisi Bingöl AKP Vekili

d) Tabikisi a şıkkı

- "Dün gece, sırf sana benziyor diye birine gaz sıktım. Yetmedi su da sıktım. Sonra gözaltı yaptım! Sonra ağladım! İnanır mısın, seni sarı çiçek ve beyaz Tomalardan sordum... Seviyorum ama kimi, en tatlı birisini, nasıl anlatsam sana, attığım hücreye baksana” dizeleri ile bilinen ünlü şair, gaz sıkıcı, medya önünde şirin ve halkçı, cenaze töreninde ise tabuta su sıkıp gömülmesine izin vermeyecek derecede insani duygularını ilçe garajı emanet bölümüne teslim eden emniyet müdürü kimdir?

a) Recep İdris Erdoğan

b) Recep Kalkan

c) Recep Gülen

d) Recep Güven

- "Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını taşıyıp da kanında bozukluk olmayan, sütünde bozukluk olmayan PKK’ya destek olmaz. Biz kardeşiz. Biz kimseyi ırkından, dininden dolayı ötelemiyoruz“ diyerek ayak üstü “öteleme” dersi  veren, en ufak yeşil alana gerizekalı mimari tarz ekolu ile bina diken, “PKK Ermeni sınırına dayandı” diyerek ortalığı velveleye veren zekası eksinin altında orjine doğru tam ileri demokrasi ile giden bakan arkadaşların yoluna layık ve sadık kalan bakan kimdi?

a) Erdoğan Defterdar

b) Bülent Manidar

c) Hose Rogeryo de Kutindar     

d) Erdoğan Bayraktar

***

(Not:Fırat üzerinde Kunaksa’da yapılan savaşta Kyros ve generalleri öldürülünce, yurtlarından 2400 km. uzakta, sarp ve düşman bir ülkede kalan gönüllüleri kurtuluşa kavuşturan, kaderin itişiyle ‘savaş muhabirliği’nden ordu komutanlığına geçen Ksenophon, “On binlerin Dönüşü” der Anabasis eserinde. Anabasis, Yunanca yukarıya doğru yükselme, tırmanma veya çıkış gibi değişik anlamlara gelmektedir. Şimdi Kürtler “On binler” ile özgürlük şiarını ve mücadelesini yükseklere, yukarıya taşımak için duvarlara karşı kendini siper ediyor. Yukarılara yükselen duvarlara engel olacak 7 Kasım’da, Nusaybin’de… )

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Özgür Amed Arşivi