Özgür Amed

Özgür Amed

İllegal seçim notları-1

İllegal seçim notları-1

İtfaiye özeleştirisin verdi…

Cizre’de daha önce Toma’ya su verirken yakalanan Belediye itfaiye aracı, halkı derinden üzmüş ve yüreklerde derin yaralar açılmasına sebep olmuştu. Yaptığı tarihi hatanın farkına çok geçmeden varan itfaiye aracı, mahalle meclisinin adalet komisyonuna başvurarak konuyu düzeltme talebinde bulundu. Mezopotamya’da suyun önemine değindiği talep raporu kabul edilen araç gözyaşlarını tutamadı. Hatta gözyaşları sel olup sokakları bir süreliğine de olsa temizledi.

İtfaiye aracının son derece üzgün olduğu görüldüğü öz eleştiri toplantısında “Suyuma ilaç attılar. Sonra çekip almışlar. Direngen ve cesur Cizre halkı da bilmeli ki ben asla onlara su vermezdim. Ve buradan tüm halka söz veriyorum o verdiğim suyu alacağım onlardan! Ya da aynısını onlara dökeceğim. Seçimler bitmeden bu sözümü yerine getireceğim.” dedikten sonra etraftaki insanları sulayarak serinleten araç, Cizîr kantonundaki özerkliği de selamlayarak kendilerine su taşımak istediğinin altını çizdi. Öz eleştiri kabul edilerek kendisine serkeftin dilendi.

KCK Savcılarına yapılan büyük haksızlık!

KCK Ana Davası boyunca mahkemedeki yargılamaları uyuyarak geçiren savcılar, KCK operasyonlarının durmasından rahatsız.

Uyumamaktan şikâyetçi savcılar adına konuşan D.Bakır 6.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı “Gözlerimiz şişti! Bu adalet mi şimdi? Sabah kalkar kalkamaz bir yere atandık mı diye bakıyoruz. AKP-Cemaat’ın kol kola girdiği ve operasyon yaptığı günleri özledik. Bakın seçim çalışmaları oluyor ve pek çok kişinin yakalanması gerek. Ama tık yok! Bize karşı yapılan bu hukuksuzluğa kim dur diyecek?” dedikten sonra uyumak için arka odaya geçti.

BDP, Ekoloji’de atağa geçiyor…

BDP, seçim çalışmalarında çevre ve doğa dostu olmaya devam ediyor.

Yeni alınan karar ile atlı birlikleri konvoya eşlik edecek. Daha az araba daha çok at kullanılıp hava kirletilmeyecek. Pilot bölge olarak Serhat tarafı seçilirken, özellikle Başkale’den gelen atlı birlikleri fotoları gurur veriyor.

Atı olmayanlar için ise konvoya araba yerine ayakları ile katılmaları rica olunuyor.

CHP: “Yanlış anlaşıldık”…

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun "PKK'ye siyaset yolu açılmalı" açıklamasının ardından Van'da 2 bin CHP'linin BDP'ye geçmesi Kilicdaroglunu kara kara düşündürüyor...

Kılıçdaroğlu, gözyaşlarını tutamayarak yaptığı açıklamada “böyle demek istemedim! Bir hata var, lütfen geri dönün” dedi. BDP’ye geçen CHP’liler ise kendisine telefon mesajı ile “tiştê ku çû nede pey dû” diyerek gereken cevabı verdi.

Öte yandan Kurdistan illerinde 40 yıl önce çıkardıkları Kürt raporu ile hala oy çalışması yapan CHP, iddialı olduğunu söyledi. En iddialı olduğu yerler ise Amed ve Colemerg!

Yandaş gazeteciler yaşadı!

Hükumetten tüm yandaş gazetecilere büyük müjde!

Yandaş gazeteci olan yaşadı. Başbakan yardımcısı Beşir Atalay’ın dünkü bakanlar toplantısı sonrası yaptığı açıklamaya göre yandaş gazetecilere yeni ikramiyeler yolda. Seçim çalışmaları için gazeteci satın alma ihaleleri olduğu yönünde daha önce kulislerde dolanan haberler de netlik kazandı. Çokça başvurunun olduğu bu ihalede büyük gazetelerin büyük yazarları sıraya girmiş durumda.

Dürüst gazetecilerin “Modern koruculuk” olarak adlandırdığı bu kalemini satma işi; seçimin kazanılması durumunda pek çok vaat ile ödüllendirildiği ortaya çıktı. Yandaş gazetecilere verilen imkânlardan bazıları şöyle: Erdoğan ile tüm ülkelere bedava uçma, gezme imkânı ve vekillik yolunun açılması. Her büyük şirketten hediye alma sözü. Kurdistan’a uçakla gelip havada tur attıktan sonra haber yazabilme keyfi. Arınç ile beleş ağlama seansları ve kutular içinde takım elbise alabilme fırsatı…

Gerçekten kêf kêfa we ye demeden diyemiyor insan…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özgür Amed Arşivi