Özgür Amed

Özgür Amed

HDP barajın neresinde?

HDP barajın neresinde?

Başta İsviçreli bilim adamları olmak üzere bugünlerde canlı cansız, havada karada hemen hemen herkesin sorduğu bir soru var: “HDP barajın neresinde?”. Sabah ve akşam haberlerinde, kuçelerde, sur diblerinde ve hatta cezaevlerinde “Yaw hakkaten Hdp barajın neresinde” sohbetleri var. Kimse elini taşın altına sokup araştırma gereği duymayınca, peşine düştüm. Başta bilim ve felsefe dünyası olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerine dağılmış halkımıza sordum. Kendi adıma cevap buldum, umarım bu yüzyılın en önemli araştırmasının size de bir yardımı dokunur.

Takaşi Cigero (Tokyo Kürt Derneği Eş Başkanı) : HDP’nin nerede olduğu sorusu biz yurtsever Japon Kürtleri de yakından ilgilendiriyor. Arama kurtarma faaliyetleri için tüm güçlerimizi harekete geçirdik. En son Nagazaki kenti etrafında görülmüş ama bu bilgiyi hala teyit ettiremedik. Nagazaki şehri barajın biraz üstünde olan bir yer. Umudumuz odur ki Tokyo tarafına gelmesi, buralarda baraj sıkıntısı yok. Misafir ederiz. El üstünde tutarız. HDP’nin yeri başımızın üstüdür!

Nietzsche(Filozof, esnaf) : Heval biliyorsunuz olgu yoktur yorum vardır. Bu anlarda yorumum önemlidir. HDP şuan uçurumun kenarında. Eğer insan uçuruma çok bakarsa uçurum da bir süre sonra ona bakmaya başlar. Bu kaotik durumdan kurtulması için uçurumu aşması lazım. Zerdüşt ile konuştum. O da böyle buyurdu.

Sadık Heval (siyasi mahkum) Öncelikle herkes bilsin ki AKP kapitalizmin vahşi turistidir. Yalan dünyanın ruhudur. Arkadaşlarda belirttiler, genel olarak katılıyorum. Geçen havalandırmaya çıkarken HDP’yi gördüm, “kaldığımız D Tipinde bile tüm engelleri tek tek aşıyorsak HDP dışarıda tüm engelleri rahatlıkla aşacaktır.” dedim, moral verdim. Te fehm kir? Halk nerede ise HDP oradadır. Kalabalıklara  bakarak yerini, farklılıklara bakarak yükselişini görebilirsiniz. Te fehm kir? Sigarayı bıraktım, desteklerinizi bekliyorum. Herkese selam ve saygılarımı yolluyorum.

Aynştayn (Bilim Adamı) : Geçen gün bir bilim kongresinde HDP’nin nerede olduğu bana da soruldu. HDP gerçekten Cern deneyinde ispat edilmeye çalışılan tanrı parçacığı gibi. Bizi meraktan meraka sürüklüyor. E=mcformulü ile yerine bulmaya çalıştım.Uzay boşluğunda aradım, bükülen zamana sordum, ışığın fotonlarından yardım istedim, sarı çiçeğe sordum, çiçek eydür derviş baba HDP gönüllerdedir dedi. HDP, önyargıları atomdan önce parçaladığı için bilimseldir. Işık hızı kadar olmasa da bu önemli ilerleyişi barajın üstünde bir yerde olduğu gösteriyor. Bu konuda herkesin içi rahat olsun.

Zeus (Yunan mitolojisinde başkan) : Biz burada panteondan seçim sürecini takip etmeye çalışıyoruz. Saraydan yükselen yüksek dozajdaki kin ve nefret ile birleşmiş kötülüğü görünce bir seçim komisyonu kurduk. Athena, Hera, Posedion ve diğer tanrılarda komisyonda yer alıyor. HDP’nin durumu ile Prometheus arkadaş ilgileniyor. Geçen gün bu sorduğumuz soruyu aynen sordum HDP barajın neresinde? Gördün mü dedim! Kendisi “Her küçük kıvılcımın arzusu her zaman daha büyük bir ateş topuna, meşaleye dönüşmektir. Tüm büyük ateşler bir gün kıvılcım idi. HDP’nin durumu da böyle. Daha dün kıvılcım idi, 7 Haziran’dan sonra da büyük bir ateş topudur. Şuan elden ele dolaşarak büyüyor, yürekleri ısıtıyor. Baraj ateşe dayanır mı? Dayanmaz tabii ki” dedi. Arz ederiz!

Dayika Binevş (Kobane Halk Meclis Üyesi) : Boşuna aramayın çünkü baraj yok! Zafer onu kesinlikle isteyenindir. Bakın Kobanê’de olup bitenlere. Her şey imkansız iken tek bir engel  tanınmadı ve başarı elde edildi. Engel, baraj, sorun adına ne derseniz deyin; önce kafada başlayan bir meseledir. Cesaretli davranmazsan baraj vardır, kuşkularla yola girersen engel çoktur. Özgürlüğün mekanla ilgisinin bulunmadığını önderliğimiz Bakur’da inandığı ve haklı olduğu yolda bir zafer elde edecektir. Tüm ezilenlere armağan edecektir. Buna yürekten inanıyoruz...

**

Gördüğünüz üzere birbirinden farklı görüşler var. Ama az çok HDP’nin yerini bulduk. Benjamin, unutulmak üzere olan şeylerin devrimci bir güç taşıdığına inanıyordu. Belleği, kültürel mirası unutturulmaya çalışılan tüm ötekilerin birleştiği bu tarihi günlerde, barajın bir masala dönüşeceği günlere doğru hızla adım atıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özgür Amed Arşivi