Özgür Amed

Özgür Amed

Erdoğan 1 - İdris Naim 0

Erdoğan 1 - İdris Naim 0

Yaklaşan tatili fırsat bilip kendini Ava Spî’ye atma fırsatını kollayan genç hayalperest arkadaşlarım, Amed Sanat sokağında o baş senin bu baş benim dolanırken yeni sezon gözlükleri ile atacağı havayı hesaplayan metrekareci dostlarım, orantılı gaz kullanımdan etkilenmeyen gözü pek limondaşlarım, KCK’den hala alınmayan ve dışarıda kaldığı için isyan eden, savcının onu serbest bırakmasını kınayan, bunu komplo sayan güzel hevalim! Ve siz değerli basın mensupları, saygıdeğer kamera arkası çalışanları ve oturan sayın müdürlerim…

Size sormak istiyorum, ne oldu bu başbakana böyle? Son 1 haftadır ne oldu Erdoğan’a böyle? Ne oldu da İdris Naim'e tur bindirdi sıçmalama yarışında. 

Xalê Mihyeddîn(Güvercin bakıcısı, 56):

Qardaşıma söylim mi onun derdini? Bax biraz ayıx olın, meseleyi çaxarsız. Geçen yıl o seçım donemınde Bingöl şehrıne gitmişti ya. Ne dedi orda hatırladız?

“Diyarbakır… Diyarbakır... Diyarbakır cevap vermiyorsunuz Diyarbakır!...”

Bax kekê min gitmiş Bingöl’de, baxirip çaxirî dîyi Diyarbakırrrr….

Anlayacağın, sen saa rehet ol. Kürt halqî geçen yıldan onın pısikolojisnî bozdi. Şimdi böle pıtpıtok gibî öti, lê belê û hema boş dawadır. Allah aqıl were, sebır were, şifa were.

Sizde biraz bana dua edin, bana da teqlecî guwercin lazım abê. Hadê selametle benım babam!

Genç felsefeci (Emekli, 70)

Bireyin, idealistik refleksler geleneği döngüsü içinde biçimlendirdiği bilincin düşünümsel özelliğine diyalektik bir boyut kazandırdığının sanrısal sinerjisine garkolduğu sevindirik etkileşmesi tetiklenmesinde geliştirdiği tepkisel retorik sektirme eğilimleri, mallaşma evrişmesini sıfatlar üstüne tamlamaz. Yani böyle düşünüyorum. Uludere’den kaçış yok!

tAtHlı ChoUçuk (Ergen, 17):

yHa çoqhh ŞşırDım… Erdh0ğaN NédhéN ßoyhLé yhaphıyh0r ßiLMiyh0ruM. MshN véRSé 0NuNLa qh0NuşMaqh ishtérdhiM. ßizi cèqhèMèyHènlèR aNtèn taqhtirShin ;) nE dİİm…

Dr. Şoreş (Tıp öğrencisi, 24)

Geçen yıllarda bakan M.Şahin, PKK’nin serbest bıraktığı esir askerler için “Sağ kaldıkları için sevinemiyorum” demişti. Belirlediğim ve takip edebildiğim kadarı ile bu bir yerden sonra semptomlara dönüşmüş ve kılcal damarlardan lenflere ahlaksızca bir akış içine girmiş. Daha net anlaşılabilmesi için lütfen böbrek taşlarını düşünün. Yani beyne eksik oksijen gidiyor ya. İşte beyin knedini işlevsel kılmak için bu oksijensiz anda fermantasyon yapar ve bilinç dışı konuşmalar olur. Başbakanın içinde olduğu durum şimdilik bu evre gibi. Yoksa yani ne alaka Nekrofili ve kürtaj ile Uludere… Ne alaka yani?

Hozan Agirê Feysê (Facebook aktivisti, 32)

Zaman tünelinde de görüldüğü üzere, böyle giderse bu tünelin ucu çok boktan bir yere gidiyor. Ben beste yaptığım zaman cömertçe ben yaptım diyorum. Paylaşıyorum ve like vermesini bekliyorum herkesin. Aynı şekilde cinayet işlesem de cömertçe söylerim ben yaptım. Erdoğan neden korkuyor ki? Bence söylerse rahatlar. Bir şarkı ile de ifade edebilir.

Örneğin şuan üzerinde çalıştığım son beste “Biz bu yollarda beraber yürüdük, arkamızda çok kan ve acı bıraktık. Biz bize yeteriz İdrisçiğim” şeklinde devam ediyor.  Armağan ediyorum kendilerine, kabul ederlerse çok sevinirim.

Ayrıca arkadaşlık göndermek isteyenler dürtebilir, ben eklerim.

Xaltîka Meryem (Çalekvan, 45)

O geçirdiği ameliyatların ızdırabını ödetmek istiyor.  O hastalığının neye denk geldiğini biliyor ve korkuyor. Dehak, acısına insanları kurban ettiğinde rahatlayacağını umuyordu.

Erdoğan da Kürde zülüm ederek kollarının altında başları çıkan yılanları doyuracağını sanıyor. Ama bizim bir öğretimiz var. Böyle paranoyak hastaların olduğu bir yerde doktor Kawa’larda çıkar.

Naim (Deli, 39)

Elazığ’da ki hastanedeyiz. Gelsene burası çok güzel. Valla bak…

Seydîxan (Sinemacı, 35)

Tamamen yanlış kurgulanmış bir hayat. Kadrajı nereye çevirseniz, ne yapsanız aks kayar.

Ünlü yönetmen Akira Kurosowa’nın güzel bir deyimi vardır. Der ki “40 yıllık ciğerciyim, böyle kewaşe nekrofil görmedim.”… Demek istediği, reele ve önüne baksana kardeşim? Kim savaşı kutsuyor? Kim ha bire insanları sınırlara savuruyor. Neyse  neyse….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Özgür Amed Arşivi