Özgür Amed

Özgür Amed

Bokböcekleri ve Yeni strateji

Bokböcekleri ve Yeni strateji

Bok böcekleri, Ön ayaklarının yardımıyla dışkıdan iri bir küre yapar, bu kürenin içine yumurtalarını aşılar ve küreyi başı hep doğuya dönük olarak, arka ayaklarıyla yuvasına itip

gömer. Yirmi dört gün sonra yavruları belirmeye başlayınca, küreyi topraktan çıkarıp suya götürür. Küre suda eridiği zaman da yavrular serbest kalır.

Hep doğuya giderken yokuşa denk gelirse de vazgeçmez ama küreyi yuvarladıkça bazen küre büyür büyür ve ağırlaşır, onun boyunu ve amacını aşan bu ağırlığı yinede itmek için her şeyini feda eder.

AKP’nin ballandıra ballandıra geçenlerde ortaya attığı ve adına bilmem kaçıncı kez “yeni strateji” dediği şey tamda bok böceği meselesidir. Kürt realitesi artık onun taşıyamadığı, taşıyamayacağı bir yüktür.  Cumhuriyet tarihi boyunca herkes bu yükün altında kalmıştır.

Kürdün kısaca söylediği şey şudur:  “Bu yük boyunuzu aştı ve artık taşıyabileceğinizden çok fazla…”

Zülüm ile verdiğiniz tüm dönütler, koca bir çaresizlik ve Borges’vari alçaklığın evrensel tarihine denk geldiğini sizde biliyorsunuz. Bilirsiniz, Preze hayat doxrî yaşanmi…

İNŞ Günlüğü….

Artık bilinen net bir olgu var şu ülkede: Eğer İdris Naim söz konusu ise, mantığını sıfırla. Otur yerine, sus ve beynine format dâhil ne bulursan at, öyle oku demeçlerini. Öyle izle onu.

En son vatandaşa ayı muamelesi yapan “Hadi oyna, takla at bakalım” diyen Şahin’in bu ekolojik ve doğa açılımı hayırsız olsun, yerine dibine batsın. Hali hazırda konu edinmişken geçenlerde hakkında çıkan çarpıcı bir haberi de ilk defa paylaşmış olalım.

Görüldüğü üzere, KCK sırasını şuan 28 Şubat baskınlarına veren hükümet, arada sırada 1 gün kadar baskın yapmayabiliyor. Geçtiğimiz günlerde KCK’den kimsenin alınmamasını kabullenemeyen İNŞ ne yapsa iyidir? Sıkı durun:

Dayanamayıp kendi evine baskın düzenletmiş… Bir yerel TV’den aldığım detaylar şöyle:

Bakanın evinde yapılan aramada ‘insanî’ pek bişiye denk gelinemese de çok sayıda doküman alınmış. Sabah 5 gibi başlayan operasyon, bakanın kapıyı açmayarak gösterdiği kararlı

direniş ile sürdü. Kapıyı kırarak içeri giren polis, tüm evi darmadağın etti.

Yapılan detaylı inceleme de, bakanın çerçeveli bir fotosu, çok sayıda sanatsal tablo, birçok film sidisi, yüzlerce müzik parçası kıskıvrak ele geçirildi. Bakanın evinin hemen arkasında

bulunan bahçeden ise ceset çıkarılması bekleniyor. Bu durumdan aynı zamanda memnun olduğu görülen bakanın, polisin birine boş bir flaş bellek verip “lütfen içine kroki, belge bişiler atın” söylemesi ise şaşkınlık yaratmadı. Aramanın saatlerce sürmesinden sonra akşamüzeri evi terk eden güvenlik güçleri adına açıklama yapan komiser Emrullah “Özellikle sanatsal tablolar, resimlerde ülkeyi tehdit edecek en büyük terörizm dalgasının işaretlerine rastladıklarını ve gerekli tüm kanıtları Baransu’ya verdiklerini” açıkladı.

Gündem arası mola…

** Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, "Yeni anayasa önemlidir, ama sıfır sorunlu bir Türkiye anlamına da gelmemelidir" demiş.

He zaten gören diyecek bizde tam sorunsuz, müthiş ve hele ki içinde azıcık insanlığa dair bir şey bekliyorduk. Anayasayı tapulu malı sanıyor sanırım. O anayasadan bir halt olmaz. Çünkü kafa aynı, bakış açısı aynı. Yani hep “aynılaşmış” bir köhne zihniyet. İş zor welhasıl…

** Bu hafta bildiğiniz gibi Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekilliği’nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında Çevik Bir dâhil birkaç askeri isim daha gözaltına alındı.

En son 9 tutuklama ile mesele devam ediyordu. Peki, bunlar olurken diğer tarafta ne oldu?

Hükümet, TSK'daki personele zam yaptı. Hem de güzel zamlar ha. Valla hayat loy loy...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Özgür Amed Arşivi