Özgür Amed

Özgür Amed

Bayrağı indireni orada mıhlarızzzzz!!

Bayrağı indireni orada mıhlarızzzzz!!

**Haber şöyle “Kemal Burkay, BDP'nin PKK ile aynı çizgide siyaset yaptığını, bu nedenle Kürtlere alternatif bir parti gerektiğini ve bunun da Hak-Par olabileceğini savundu”…

Yeminle virüsü windowsta aramakla yanlış yapıyoruz. Bana kalsa kaspersky ya da norton kurarım Burkay’ın bünyesine. Bi kurtulamadık bu abuk sabuk kuşatılmış aşağılık kompleksi hallerinden. Düzenli aralıklarla yakaladığı ana akımın manşetine çekilmek için dırr dırrr, bırr bırr böyle vızıltı melodisinde miyavlamalarından kendisi de bıkmadı mı gerçekten? Hadê alternatif gerekir diyen ama buna da kendini gösteren paradoksa ne demeli? Sanki yıllardır Mars’ta idi de yeni indi yeryüzüne. Kedi partisi bile kurulsa senden daha iyi alternatiftir…

**Savcı olsam üstün zekâsından dolayı 5 ay içeri atacağım MHP başkan adayı Seyfi Şahin "Biz zinayı yasaklayıp, boşananı döveceğiz. İdamı geri getirip, suç işleyene dünyayı dar edeceğiz" demiş. Başına taş düştükten 5 dakka sonra bu açıklamaları yaptığına dair şüpheleri bir tarafa koyun, diğer vaatleri de şöyle:

-Bayrağı indireni orada mıhlarız! (Yani anladığınız üzere ülkedeki her bayrağın başına bir iki omurilik soğanını yitirmiş ülkücü koyacak. Olası bi durumda anında mıhlanma işi gerçekleşecek. Tabi 70 milyonluk ülkede 700 milyon bayrak var. Nasıl olacak o iş bilemiyorum)

-Kurdistan’ı kurdurtmayız! (He abê… Zaten Kurdistan dediğin şey torrenten indirilen bir program. Önce masaüstüne indiriyoruz, vatanın bölünmez ve ölünmez emelleri göz önüne alınarak ‘çalıştır’ denir. Çalıştır işini tamamen ‘dış güçler’ yapacağından dikkatli olunmalı… Sonra next next diyoruz. Finish kısmına gelmeden program soracak “nereye kuralım?” siz C://ProgramFiles/Turkiye_klasörü/Kurdistan/tam_icine/ohh_yes” yolunu seçin! … Oldu mu Seyfi? Xwedê qehra xwe li te bîne erê welle….)

-CHP’yi bölmezsem namerdim! (Ee kolay gelsin. Bu konuda iç işlerinize karışmak istemem)

**Takip edebildiyseniz BDP’nin 2. Olağan kongresinde Demirtaş'ın "Eğer Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı" ayetini Erdoğan’ın “tek tek tek” sevdasına göndermesi ve “Hadi cevap ver ne diyorsun bu ayete?” Sorusu akıllarda baya yer aldı.

Erdoğan şimdi ne yapacak acep? Elbet verecek bir cevap ve yüzü yok. Ama korkuyorum ki, danışmanlarına hileli hadisler yazdıra. “Bak Buharî yok İmam Şafî böle böle demiş” diye ortada bilmiş adamın çöküntü maskesi ile dolaşa… Bekleriz yani…

**İnsanın en son teknolojiyi kullanarak fiziksel kapasitesini ortaya koyduğu en büyük denemelerden biri Pazar gecesi başarıyla gerçekleştirildi. Avusturyalı hava dalışçısı Felix Baumgartner, yaklaşık 39 km yükseklikten Dünya’ya yaptığı atlayışı başarıyla tamamladı.

Yere ayak başara basmaz “zafer işareti” yaptı. Şanslı bir insan gerçekten. Dua etsin TC’de yaşamıyor. Yoksa uzayın40.km’sinde F tipini boylardı… Ayıx ol bremin!!

**Van Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen 'Mem û Zîn' adlı oyunu izleyen Ertuğrul Günay hüngür hüngür ağlamış. Bir sonraki günde yine Van’da yaptığı konuşmada “Êdî Bes e” demiş. Eee başka? Başka bir arzun var mıydı sol gurçıkımın sızısı? Ka beje çavreşo!

Allah bizi yüzüne maske takmış sömürgecinin şerrinden ve sömürülenin dilinden söylenmiş samimiyetsiz sözlerden korusun…(Yazıyı okuyanlar burada bir kez de olsa Amîn derse çok sevinirim. Yaratacağımız sinerji ile belki kovabiliriz ruhunu. Teşekkürler)

Yaw arkadaş ne diye ağlarsın! Zaten eserin anasını ağlatıp TRT-6’lere kurban ettiniz. Ehmedê Xanî mezarından kalksa ne yapar sana hiç haberin var mı?

**Düzce TEM otoyolunda durdurulan bir otomobilde yapılan aramada 150 kilogram eroin ele geçirilmiş. Eee? Demeyin hemen. Gözaltına alınan zanlı eski savcı çıkmış. Geçtiğimiz yıllarda Amed’te bir imam da eroin ile yakalanmıştı. Bir akrabalıkları var mı bilmiyorum ama bele free stayla devlet memurlarını kanunla çoğaltmak gerek. En azından açık seçik yapıyorlar. En azından sığındıkları bir imam ordusu yok…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum
Özgür Amed Arşivi