Özgür Amed

Özgür Amed

Başbakan'da çocuk yapsın! Örnek olsun

Başbakan'da çocuk yapsın! Örnek olsun

Koyun ve keçilere elektronik kimlik verilecekmiş. Tanıdığım bir amca var. AKP için çocuğunu keser. Ağır paranoid şizofreni teşhisi konulmuş! Yani tıp bilgime güvenerek ben koydum teşhisi. Geçen gün ona dedim ‘Abê bak kimlik verilermiş, koyun kategorisinden dene şansını istersen”… Koşa koşa gideceğini söyledi. Kimliğini merakla bekliyoruz.

**

Şu aralar Twitter üzerinden kendini mikro dünyanın laneti Türk medyasında yaşatan Nihat Doğan, yine Türk medyasına dert yanmış: “Medyanın Kürt kökenli sanatçıya tahammülü yok. Özellikle son 2 senedir başıma gelenler Kürt kökenliyim diye olmuştur" … Hay senin kökenine kibrit suyu ula! Kürtlük bir kurum olsaydı da gidip istifanız için dilekçe vereydik…

**

Tecavüz devleti olmanın hakkını fazlasıyla veren Türkiye’de ördekler, inekler, keçiler, damacanalar tek tek tecavüze uğrarken; “insana” dair karnesinde de insanın göğsünü kabartacak başarılı gelişmeler var. Şöyle ki; Adalet Bakanlığının verilerine göre çocuklara karşı işlenen cinsel taciz, saldırı ve istismar suçları ile ilgili davaların sayısı, 2009 yılında 13.812, 2010 yılında 17.241 ve 2011 yılında ise 18.334 olmuş… Rakamlarla çokça övünmeyi bilen AKP bu rakamlar için de bir açıklaması vardır herhalde!

**

Aklıma gelmişken, Afyon’da "Konuşmayacağım. Hiçbir şey konuşmayacağım. Ortada her şey" diyen Nejdet Özel geçenlerde “sözde” Şemdinli’ye gelmişti değil mi? Van’dan öteye geçti mi bilinmez! Lakin û 

fakat bu gelişinde konuşmuş mudur yine bilinmez. Oxx ne ala! Hayat sana bilinmez be paşam. Mehir ye, insanın dili açılıyor. Ya da seviyorsan konuş bence!

**

AKP Bolu milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu’da bir dershaneye yaptığı ziyarette 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili, "Ben şuanda konuyu tam olarak bilmiyorum. Başbakan bir şey söylüyorsa muhakkak alt yapısı vardır." yorumunu yapmış.

İyi yapmış, güzel demiş. Keşke Erdoğan git kendini at deseymiş bide Ali’ye. Madem tam bilmiyorsun konuyu, ne diye altına imzanı atarsın be adam! Ha pardon! AKP’de “Tek vekil, tek insan” mottosu geçerli. Öpüp başınıza koyun…

**

Başbakanın çocuk derdini gerçekten anlamış değilim. Sanki Çin hanedanlığını kuracak! Türkiye için belirlediği sayı 3. Hızını alamayıp ülke dışına da çıktı. Bosna Hersek gezisinde kendilerine ‘En az 5 çocuk’ önermiş. Sibirya’ya gitmesini tavsiye ederim. Zaten soğuktur orası, evli çiftler evden çıkmıyor. Sınırı da 10 yapsın Erdoğan! Sonra ver elini Eyşê, Remo, Jano, Dilo û nizam kî… Yok yani anlamadığım şey şu: Madem bu kadar çocuk sevgin var, otur birkaç tane daha yap. Topluma örnek ol!

**

Milliyetçi Hareket Partisinin gereksiz oksijen israfı Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, yine yüreğinin iğrenç kuyularından kendince terörle mücadele yöntemi sunmuş: “Sınır ihlali yapan öldürülsün”… Hema şunu söyleyebilirim; Devlet Bahçeli sınırı geçemedi diye zoruna gitti değil mi? Hadê söle haaa…

**

Sadece Temmuz ayı askeri harcaması son 6 ayı geçen Türk Silahlı Kuvvetlerini tebrik ederim! Oysa klavye ve 1-2 internet sitesi de yetiyordu. Ne gerek var bunca harcamaya!

**

Zimbabve'nin en büyük ikinci kenti Bulawayo'da, günlerdir süren su kesintileri nedeniyle tıkanan kanalizasyonların açılmasını sağlamak için senkronize biçimde tuvaletlerin sifonları çekilecekmiş. İdris Naim’in bu konu hakkında ki açıklamalarını öyle merak ediyem ki sormayın!

**

Unamuno ne güzel demiş… “Her şey bir düş ve düşten başka bir şey yok. Söz, toplumsal üründür, yalan söylemek için yaratılmıştır. Yalan söylemekten ve kendimizi önemsemekten başka bir şey yapmıyoruz. Söz, bütün duygularımızı ve izlenimlerimizi abartmak için; hatta bunlara inanmak için yaratıldı. Söz, öpücük ve kucaklama gibi, her türlü uzlaşmalı anlatım türü... Her birimiz yalnızca rolümüzü oynamaktan başka bir şey yapmıyoruz. Hepimiz roman kişisiyiz, hepimiz maskeyiz, hepimiz komedyeniz!"

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Özgür Amed Arşivi