Özgür Amed

Özgür Amed

Angelîna Culî ve İslami Bisiklet meselesi..​.

Angelîna Culî ve İslami Bisiklet meselesi..​.

Janus, bir yüzü o yana, bir yüzü bu yana bakan iki yüzlü Roma tanrısıdır. Bu tanrının resmine Roma paralarında rastlanır. Janus'a ait olan bu resimde yüzlerden biri kentten içeri girenlere, öteki ise kentten çıkanlara bakar. Böylece kent güvenlik içinde yaşamasını sürdürür.
 
İdris Naim, bir yüzü Angelina Jolie'ye diğer yüzü de Angelina Jolie'ye bakan kesinlikle iki yüzlü bir Göktürk torunudur. AKP binalarında rastlanır. Kendisine ait bu binalarda bir yüzü kentten içeri giren Brad Pitt'e diğeri de yine Angelina Jolie'ye bakar. Böylece bina güven içinde flörte açıktır. Yaşamasını böyle sürdürür...
 
**

2. Dünya Savaşı'ndan sonra en önemli Alman klasik müzik ve opera bestecilerinin başında gelen Karlheinz Stockhausen 11 Eylül saldırısı hakkında "yüzyılın sanat eseri!" demişti.
Ne güzel demiş değil? The Zeitgeist filminin bir bölümü de bu sanat eserinin deşifrasyonuna yöneliktir. Pek bir şahane anlatımı vardır. Tabi derdim 11 eylül falan değil. Karlheinz abêmize kısmen üzülüyorum. Acep Türkiye'de olsa ne düşünürdü! Çünkü neredeyse her gün sanat eserleri sergisi var.
 
**

Beytüşşebap'ta yaşamını yitiren bir gerillanın, İstanbul'daki bir mezarlığa gömüldüğü söylentisi üzerine bir grup sloganlarla mezarlığa yürüyüp "Her Türk Asker Doğar" sloganları atmış. Kürtçe güzel bir deyim var. "Namus barekî giran e" der. Bu kalın bağırsakları alınıp beyni ile yer değiştirilmiş güruhta bir beden fazla gelen namusun altında ezilenlerden oluşuyor... Kerê çolê utanmazsa toprak altından çıkarıp kendisi girecek...
 
**

Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç, "İslami bir bisiklet üretilebilir. Allah'ın rızasını gözeterek ve insanlara faydalı olması öncelenerek üretilen bir bisiklet İslami bisiklet olur" dedi. Aferin sana! Bide yuh sana!
Yaw arkadaş beyin vitesiniz, işleyiş pedalınız kaç atıyor? Mide beygir gücünüz nedir?
Zaten Hegel'in de "Philosophy of History Introduction" ve "Tinin Feno­menolojisi" eserlerinin gerçekte ki adı"Ahir zaman alametleri ve hikmet sözleri" ile "Bir Huzur İklimi Asr-ı Bisiklet ve onun fenomenik şeysi" değil mi Alparslan arkadaş?
 
**

Hükümetin çadır ulaştırmakta bile zorlandığı, on binlerce kişiyi hava sıcaklığının -20 dereceye kadar düşen kış soğuğunda yazlık çadırlarda geçirmek zorunda bıraktığı Van depremi nedeniyle yaptığı afet konutlarının ihalelerini AKP’li, AKP’ye yakın işadamı derneklerine, cemaat ya da tarikatlara üye işadamlarının şirketlerine dağıttığı ortaya çıktı. 1.4 milyarlık deprem ihalelerini aralarında eritip xoş û beş etmişler. Sorumuz basit: Şaşıran var mı? Çalmak, hak yemek bir davranış ve karakter oldu bu hükümette.
 
**

AKP Kongresi yaklaşırken ve deli gibi kulis çalışmaları sürerken batı yakasında, özellikle yarışmaya katılacak Kört Kökenli Körtlere hatırlatma babında Tolstoy'dan mini bir düzeltme hatırlatmak isterim. " Bir insanın düşüncelerini satması ,onun vücudunu satmasından daha değerli değildir" der. Şimdi tabi bazı xeyrîler tek argüman olarak "Yhaa her Kürt BDP'li olmak zorunda mı?" diyecek saf saf. Gel hele gel! Bir ihale biliyorum, manyak! tam senlik ha

**

"Biharê pez, payizê rez, zivistanê ez" diyen Milli Eğitim Bakanı teşrif buyurmuşlar yine: "Bundan sonra öğretmen olmak daha zor olacak" diye.... De were nizam çî wî neke çi ha! Ulan zaten 7 katlı bankaya girip soymaktan daha zor olmuş öğretmen olmak, daha ne edeceksin? Daha nasıl kapıda bekleyen binlerce gencin hayallerine kurşun sıkacaksın! Daha zor olacakmış! Ya bi git...

**

Mcluhan içinde olduğumuz meseleyi güzel özetler.. "Kıyıya vurmadıkları sürece balıklar suyun farkında değiller" der.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Özgür Amed Arşivi