M. Latif Yıldız

M. Latif Yıldız

ABD ve Wikileaks!

ABD ve Wikileaks!

ABD’nin kirli çamaşırlarının ortaya dökülmesi WikiLeaks sayesinde birileri yeni öğrenmiş gibi rol kesiyorlar. Ama birlikte hareket ettiğimiz bazı arkadaşlarımla 42 yıl önce Amerika’nın ne mal olduğunu yüksek sesle haykırıyorduk.

1968 yılının Sonbaharı, kışı ve ardından gelen 1969 yılının İlkbaharı, kısmen de yaz aylarında biz binlerce öğrenci ABD’nin gerçek yüzünü ifşa etmeye çalışırken faşistler bize saldırıyor, dövüyor, bıçaklıyor, kurşunluyorlardı.

Anadolu’dan ilk kez İstanbul’a gelen, geçen hafta yanan Haydarpaşa Garı’nda trenden inen, elinde bavulla denizle ilk kez karşılaşan o genç çok kısa sürede İstanbul’u tanımakla kalmadı 11 ayda ABD’nin gerçek yüzünü öğrendi. Yetinmedi ABD’nin çirkin yüzünü kamuoyuna tanıtmak için eylemlere katıldı.  

İstanbul Üniversitesi önünde Beyazıt Meydanı’nda yaptığımız mitinglerle 6. Filo’yu telin ediyor, Vilayet önünden Cağaloğlu yokuşundan Sirkeci, Eminönü, Galata Köprüsü ve de Karaköy’e gelerek demirleyen 6. Filo’yu protesto ederken bu ülkenin ne çirkin ve de bir o kadar emperyalist olduğunu dünya âleme duyurmaya çalışıyorduk.

Aradan 42 yıl geçti bu günün, gençleri, insanları, erkekleri, kadınları ve dahi o gün bize taşla, sopayla kovalayan bugünün yaşlı ülkücüleri sahi ABD hakkında ne düşünüyorlar?

Gerçekten “vay anasına” ABD nasıl bir ülkeymiş dediklerini mi sanıyorsunuz?

İnanın değil. Bahçeli’nin konuşmalarıyla ülkücülerin ne düşündüğünü çok iyi biliyoruz.

Bir de kendilerini hala kandıran, bilmiyormuş, yeni öğrenmiş gibi yapanlar da var?

Biz ABD’nin kirli çamaşırlarını 42 yıldır ortaya koymaya çalışırken ne onurlu, ne şerefli, ne mert, ne cesur, ne vatansever arkadaşlar canlarını yitirdi bilebiliyor musunuz?

Bizler 42 yıl önce ABD’nin kirli olduğunu, onunla iş birliği yapan ülkelerin otomatik olarak kirlendiğini ileri sürerken birilerine yeterince sesimizi duyuramadık. WikiLeaks’e rağmen hala ne demek istediğimizi anlamadıklarını da görür gibi oluyorum.

1939 yılında başlayan ve 7 Aralık 1941 Pazar gününe tarihine gelindiğinde Japon uçak gemilerinden havalanan 360 savaş uçağı Hawaii Adalarındaki ABD’nin Pearl Harbor deniz üstüne saldırmıştı. ABD Kongresi 8 Aralık 1941’de Japonya’ya, üç gün sonra Almanya ve İtalya’ya savaş ilan etti. 2 Eylül 1945’te Japonya’nın teslim olmasıyla 2. Dünya Savaşı bitti. Bitti bitmesine ama ABD adıyla emperyalist bir ülke dünyanın başına bela oldu.

O gün bugün aradan 65 yıl geçti. Bugün Irak’ta, Afganistan ve diğer ülkelerde yaptıkları ile dünyanın tek patronu olduğunu kabul ettirmeye çalışıyor. Ama büyük patronluk devrinin kapandığını bir türlü anlamıyor. WikiLeaks 11 Eylül ile birlikte devrin değiştiğini 2. kez yüzlerine vurdu. Artık ABD’nin jandarmalığı sökmediğini ortaya koydu.

Sitenin ortaya attığı gerçekler ile elçilerinin sömürge valisi tavrı ile raporlar yazmaları; diplomasiyi hallaç pamuğu gibi savuran küstahlıkları ve pervasızlıklarını gün gibi ortaya çıktı. Gittikleri ülkede güven mektubu ile görev yapan büyükelçiler birer casus gibi davrandıkları belgelendi. Oysa 42 yıl önce bunun böyle olduğunu söylüyorduk ama inandıramıyorduk.

ABD’nin dünyamızı, hepimizin hayatını kontrol altına almak istediğini söyledik, yazdık. Dünya’yı özellikle Ortadoğu ve İslam ülkelerini sömürdüklerini ifade ettik. Zenci köleler yerine beyaz kölelere yöneldiklerini haykırdık, ne yazık ki sesimizi duyuramadık.

42 yıldır ABD Emperyalizmi önderliğinde kapitalizmin hayatımızın her alanını yönettiğini; kendileri adalet, eşitlik ve lüks içinde yaşarken bizleri yoksulluk, adaletsizlik, eşitsizliğe mahkûm ettiklerini söyledik, yazdık, çizdik. Ne yazık ki yeterince anlatamadık.

Artık WikiLeaks birilerine ders vermelidir. ABD’nin 1945 – 2010 tam 65 yıldır Dünya’yı nasıl ve hangi çirkinlikler ile yönetmeye çalıştığını anlamalıyız. Dünya’nın süper askeri gücü, ekonomisi, kapitalizmin lokomotifinin gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. WikiLeaks ifşaatları ile ABD’nin ne olduğu bir kez daha anlaşılmıştır.

Bu kriptolar Türkiye açısından AKP’nin Bölgesel Güç olmasından ve de Kürtlerin demokratik özerlik elde etmelerinden ne kadar rahatsız olduğunu ortaya koyuyor. Yeni belgelerin ortaya çıkması ile gerçekleri daha berrak göreceğiz.

ABD, İsrail ve bazı AB ülkeleri AKP ve Kürtlerden oldukça rahatsızlık duyuyorlar. Bu yüzden değimlidir 87 yıldır bizi bir birimize düşürerek kırdırıyorlar. AKP hükümeti ve Türk devleti ile Irak, İran, Suriye ve Kürtler bunu görmeli ve anlamalılar.

Demek ne oluyor?

Emperyalist Amerika artık her şeye kadir değil, her şeyi yönetemiyor.

Demek bu coğrafyada tek çözüm demokratik, eşitlikçi, kardeşçe yaşama formülünü geliştirerek kendi barışımızı kendimiz sağlamalıyız.

Demek, ABD Emperyalizminin ve Kapitalizminin kuleleri 11 Eylül’de yıkılmaya başlayan süreç devam ediyor. Hür, eşit, adil bir Dünya için olup bitenlerden ders çıkarmalıyız.

Sahi ders çıkartabilecek miyiz?

VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

Değerli hocam Yazıcıoğlu’nun köşesinde yorum olarak dile getirmemle birlikte kendi köşemde de insani ve İslami görevimi yapmalıyım. Malumunuz Kürtlerin büyük şehidi Şeyh Sait hazretlerinin torunu Şeyh Sait Efendi hakkın rahmetine kavuşmuştur. Ulema soylu ailenin bir neferini daha ölümsüz âleme giderek aramızdan ayrılmıştır. Allah rahmet eylesin. Alim, bilgin, önder ailenin bireyleri her zaman kalbimizde canlı olarak anılacaklardır. İnellahe ve inne ileyhi raciun ( Biz Allah içiniz, dönüşümüz O’nadır.) El Fatiha…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
M. Latif Yıldız Arşivi