Necip Çapraz

Necip Çapraz

13. yılında Yüksekova Haber

13. yılında Yüksekova Haber

Dünyada baş döndürücü gelişmeler yaşanırken, çevremizde de bu değişimleri görmekteyiz. Bu değişim, dönüşüm ve gelişim medya aracılığıyla görünür hale geliyor. Bu anlamda iletişim boyutunda haber sitemizin dünya genelinde takip edilmesi de bir emeğin ürünü olarak değerlendirilebilir. Bizler değişim ve dönüşümü istemezsek –bilmezsek bile kendimizi değişimin dışında tutamayız.

Dünya genelinde yaşanan değişimlerin iletişim yoluyla yaşandığına tanık oluyoruz. 13 yıl önce sadece kendi yerelinde yaşayan insanların birbiriyle iletişimini sağlamak için kurulan bir yayın organı olan Yüksekova Haber Gazetesi olarak biz de değişimlerden nasibimizi aldık. Daha doğrusu bu gün kendimizi değişimin içinde gördük…

Kendi yerelimizde ve bölgemizde yaşanan gelişmeleri haberleştirirken birden binlerce kilometre öteden haberlerin yansımasını gördük. Olumlu ya da olumsuz tepkiler dünyanın bir ucundan diğer ucuna ses verdi. Yorumlarla, fotoğraflarla, görüntü ve diğer iletişim argümanlarıyla iletişimimiz sağlandı.

13yil.jpgDünyanın en uzak yerinin bizden bir tık ötede olduğunu gördük.

Tüm değişimlere rağmen yayın politikamızda söz konusu olan ilkelerimizi ve toplumsal hassasiyetleri asla ihmal etmedik. Eksiklerimiz olsa da tamamlamak için çaba sarf ettik ve ediyoruz.

Ötekileştirilenlerin sesi olduk, görülmeyenleri görünür, anlaşılmayanları anlaşılır kılmaya çalıştık.

Barışın, kardeşliğin, eşitliğin asi bayrağı olduk…

Sığ değil gür aktık…

Taviz vermedik ve rengimizle, sesimizle bu güne geldik…

Yerelimizde tanındık, ülke geneline yayıldık. Şimdi ise dünyaca tanınan bir ses olma yolunda iddiamızı sürdürüyoruz.

Dünyadaki hiçbir haksızlığa, zulme, eşitsizliğe kulaklarımızı kapatmadık, gözlerimizi yummadık. Zalimin yüzüne tokat olduk, mazluma teselli olduk.

On üçüncü yılımızda yerelimizdeki takdirlerin dışında son olarak Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan Halkevleri tarafından “halkın haber alma hakkına sahip çıkma” adına Türkiye geneli internet haberciliği ödülünü aldık. Kurumsal olarak aldığımız ödüllerin yanı sıra Yüksekova Haber emekçilerinin bireysel başarıları ile aldığı ödüllerle de gurur duyuyoruz. Son olarak bu yıl Gazetemiz muhabiri Ömer Oğuz'un aldığı medya etik ödülü buna bir örnektir. 

Şimdilerde ise; Dünyanın bloglar, sosyal medya ve internet sitelerini kapsayan en büyük uluslararası yarışması olan BOBS, (Best of Online Activizm – Dijital Aktivizmin En İyileri) arasında yer alıyoruz. Önümüzdeki günlerde sona erecek oylama sonucunda siz okurlarımız sayesinde uluslar arası bir ödülü almanın da şerefini yaşamaya günler kaldı diyebilirim.

Ülkemizde başta Kürtlerin eşitlik ve demokrasi mücadelesinde olmak üzere tüm halkları ve ötekileştirilen her kesimin sesi olduk, olmaya da devam edeceğiz.

Ülke ve dünya genelinde çözüm, barış ve medyanın dili konularında birçok toplantıya katılarak tarihi olayların çözümü noktasında katkı sunmaya çalıştık.

Gazetecilerin tarihe tanıklığının dışında bazen sanık olduk, görevimizi yapmak adına horlandık, dövüldük, sövüldük, kamera ve fotoğraf makinelerimiz kırıldı.

Ama tüm olumsuzluklara rağmen cesaretle mesleki görevimizi sürdürerek zalimin ve zulmün korkulu rüyası olduk. Görevimizi yapmaya devam ediyoruz.

13. yıldan 14. yılımıza girerken başta okuyucularımız olmak üzere, yazarlarımız, muhabirlerimize ve reklâmları ile ekonomik destek veren kuruluşlara teşekkür ederiz.

Okuyucularımızla, haberlerimizle ve siz değerli okuyucularımızın yorumlarıyla yıldan yıla katlanarak devam ettiğimiz bu yolculuğumuzda hep iyiye hep güzele olan özlemimizle sizinle 13 yılı geride bırakmak bizi mutlu ediyor.

Sizlerin memnuniyeti, eleştirileri, düşünceleri bizleri daha da olgunlaştıracak, daha da güçlendirecektir.

“Güzel günler” ile dolu nice 13 yıllarda sizlerle olabilmek umuduyla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Necip Çapraz Arşivi