Yüksekova: Bu hastalar ölürse sorumlusu kim olacak?

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde elektrikleri kesilen köylerde yaşayan ve yaşamları elektrikli cihazlara bağlı olan vatandaşlar hayati tehlike yaşıyor. 

ERKAN ÇAPRAZ'ın haberi:

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri, 3 gün önce Ünlüce (Kiyat) Köyü'nde gelerek sayaç denetiminde bulundu. Büyükçiftlik beldesine bağlı Ünlüce köyüne gelen VEDAŞ ekipleri, evlerde bulunan sayaçları, köydeki elektrik direklerine asmak istedi. Köylülerin buna karşı çıkması üzerine de taraflar arasında gerginlik çıktı. Köylüler, ekiplerinin beldeden gitmesini istedi. Gerginliğin büyümesi üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Jandarmanın müdahalesi üzerine gerginlik sona ererken,  VEDAŞ ekipleri ise sayaç probleminin devam ettiği Kadıköy, Adaklı, Ünlüce ve Köprücük köyü ile 2 mezranın elektriklerini kesti.

Köylere günlerdir elektrik verilmezken, bu durum köyde yaşayan bazı hastaları zora soktu. İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Köprücük (Kerpêl) köyünde yaşayan astım hastası 61 yaşındaki Mehmet Salih Demir ile Koah hastası 72 yaşındaki Gülli Çelik, büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Astım hastası Demir, 3 yıldır hasta olduğunu ve elektrikle çalışan buhar makinası kullandığını belirterek, "İlaçlarımı devlet veriyor. Ancak sık sık buhar makinasına ihtiyaç duyuyorum" dedi. 

Çelik nefes almasının makinalara bağlı olduğunu, bu nedenle köyün elektiriğini bir an önce verilmesini istediklerini söyledi. 

Nenesinin koah hastası olduğunu belirten Helin Çelik, "Tüp ve makine olmadan nefes alıp veremiyor. Elektrikler olmadan makinayı çalıştıramıyoruz. Çok zor şartlar altındayız. Öğrencilerimiz karanlıkta ders çalışamıyorlar. Dün gece geç saatlerinde nenem nefes alıp vermekte çok zorlandı” dedi.

Öte yandan Ünlüce, Kadıköy ve Adaklı köylerinde de benzer birçok hasta yaşlı vatandaşın bulunduğu, fenalaşan bazı hastaların Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. 

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar