Pervin Buldan: Gever bir barış kentidir

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan HDP Eşgenel Başkanı Pervin Buldan, "Kürt halkı AKP’nin zulmünden çok büyük acılar çekti" dedi.

Günler öncesinde hazırlığı yapılan mitinge HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Eski Milletvekili Hamit Geylani, HDP’li adaylar Sait Dede, Özgür Zeydanoğlu, DTK Temsilcileri Dilek Adsan, Ruken Akça, milletvekilli Nihat Akdoğan, HDP PM üyesi Nurettin Turgut, HDP-DBP İl ilçe eşbaşkanları katıldı. HDP flamaları, "Senle Değişir" pankartı HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ve kent adaylarının fotoğraflarının asıldığı alana doğru gelen vatandaşlar burada polisler tarafından üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı.

YÜKSEKOVA MİTİNGİNDEN FOTOĞRAFLAR FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN >>>

Mitingde bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 24 Haziran'ın önemine vurgu yaparak, "24 Haziran kaderimizi değiştirecek önemli bir tarihtir. Onun için bölgede son mitingimizi bugün Gever’de yapıyoruz. Artık zaferimiz var. Başarımız var. Bölgede yarın Van’da bir mitingimiz var oraya Sezai Başkanımız katılacak. Van İzmir’i selamlayacak. Ben de İzmir’de olacağım son mitinglerimizi tamamlamış olacağız. Seçimde herkes bir tercihte bulunacak. Herkes bir tercih yapacak. Ya aydınlıktan yana bir tercih yapılacak ya karanlıktan devam diyecekler. Karanlığa oy basacaklar. Ama bu ülkenin tarihi hep karanlıklarla dolu biliyorsunuz. Bu ülkenin tarihi hep zulümlerle dolu.Bbu coğrafyanın tarihi hep acılarla dolu, katliamlarla dolu ve vuracağımız oylarla, kullanacağımız oylarla artık karanlık bir tarih değil aydınlık bir gelecek istiyoruz. Barış dolu bir gelecek istiyoruz" dedi. 

'GEVER, BİR BARIŞ KENTİDİR'

Buldan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Gever, bir barış kentidir. Buradaki insanlar, burada yaşayan insanlar her zaman barış mücadelesini vermiştir. Hiçbir zaman savaştan yana olmamıştır. Tercihlerini her zaman barıştan yana kullanmıştır. Ama 16 yıllık AKP hükümeti AKP iktidarı Gever’e, Gever halkına, gençlere, kadınlara her zaman zulüm etmiştir. Sizin iradenize her zaman el koymuştur. Seçtiğiniz temsilcileri ellerinizden almıştır. Belediye başkanlarınızı, milletvekillerinizi tutuklamış cezaevine koymuştur. Buradan cezaevlerindeki yoldaşlarımıza sizin temsilcilerinize sevgili Abdullah Zeydan’a, Selma Irmak’a binlerce selam gönderiyoruz. 

'KİMİ SEÇTİYSENİZ CEZAEVİNE GÖNDERDİLER'

Yine sizin iradeniz olan sizin iradeniz olacak olan 24 Haziran tarihinde seçilecek olan ancak şuanda Diyarbakır cezaevinde olan bir kadın arkadaşımız sizin adayınız sevgili Leyla Güven’e buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Size büyük bir haksızlık yapıldı. Kimi seçtiyseniz cezaevine gönderdiler. Belediyelerinize kayyumlar atadılar. O kayyumlar ki bu ülkede özellikle bölgede ele geçirdikleri belediyelerde Kürt halkının tüm değerlerine hakaret ettiler. Tüm değerlerine saldırdılar. Kürtçe levhalarımızın asıldığı yerleri yerle bir ettiler. Ama biz o kayyum anlayışının o beton anlayışının 24 Haziran tarihinde sandıklara gömeceğiz. Ve onlara ders vereceğiz.

'DEMİRTAŞ'IN MİTİNGLERİNE BİR TEK ZEYDAN KATILIYOR'

Bu coğrafya artık savaş, kan, gençlerin toprağa düşmesini ve anların artık gözyaşı dökmesini  istemiyor. Herkesin gönlü, vicdanı eşit bir yaşamdan yana kendi kimliğimizle, kendi dilimizle ve kendi kültürümüzle bu coğrafyada yaşam hakkı istiyoruz. İşte HDP bunun için var. İşte Selahattin Demirtaş bunun için var. Sevgili cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş, Edirne cezaevinde ama sizin vekiliniz sayın Abdullah Zeydan Selahattin Demirtaş’la birlikte kalıyor. Çok şanslı bir vekili çünkü Sellehattin Demirtaş’ın mitinglerine bir tek Zeydan katılıyor. Onun için çok şanslı. Demirtaş dört duvar arasında kendi başına mitingler düzenliyor. Ancak onları zindanlara koyan anlayış zannediyor ki Selehattin Demirtaş’ın sesi hiçbir yere gitmiyor. Ama bugün görüyoruz Gever’de herkes Selehattin Demirtaş olmuş. Herkes birer Demirtaş olmuş.

'DEMİRTAŞ HER GECE RECEP BEY'İN RÜYASINA GİRİYOR'

Selahattin Demirtaş’tan ve HDP’den öyle korkuyorlar ki her gün bir iftira, yalan Selehattin Demirtaş Recep Bey'in korkulu rüyası olmuş her gece rüyalarına giriyor. Onun için de ne konuştuğunu bilmiyor. Her gittiği yerde saçmalıyor. Her gittiği yerde yalan söylüyor. Ama haklı Selehattin Demirtaş gibi bir insanın rüyasında görmek elbette ki kolay değil fakat 2 gün daha o rüyayı görecek ondan sonra Selehattin Demirtaş’ı karşısında görecek. Kürt halkı AKP’nin zulmünden çok büyük acılar çekti. Bizi inkar edenlere bizi imha edenlere bizi yok sayanlara bizi anlamayanlara bizi görmezlerden gelenlere en büyük cevabımızı iki gün sonra vereceğiz dedi."

Buldan'ın konuşması sık sık "Gever seninle gurur duyuyor" ve "Selo Başkan" sloganları ile kesildi.

Yapılan konuşmanın ardından mitingde Serhat Çarnewa, Koma Hiwron ve Mem Ararat sahne aldı.

Miting müzik programının ardından sona erdi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Benzer Videolar