Zozani Hakkari'deki stadyum ile ilgili Bakan Kılıç ile görüştü

Zozani Hakkari'deki stadyum ile ilgili Bakan Kılıç ile görüştü

HDP Hakkâri Milletvekili Adil Zozani, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Hakkâri’de bir süredir ciddi tartışmalara neden olan spor kompleksi ve şehir stadı konularını görüştü.

YÜKSEKOVA HABER

HABER MERKEZİ - 35 yıllık geçmişi olan Hakkâri şehir stadının yıkılması, bu alana sadece binalardan oluşan bir spor kompleksinin yapılması ve yine spor müsabakaları için fiziki açıdan uygun olmayan Merzan Sahası’nın düşünülmesi, uzun zamandır Hakkârili vatandaşlar ve özellikle spor kamuoyu açısından büyük tepkilere ve tartışmalara neden oldu.

Yaşanan bu tartışmalar ve spor kamuoyunun tepkileri neticesinde; HDP Hakkâri Milletvekili Adil Zozani, şehir stadı ile spor kompleksi hakkında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ ile görüşme yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı’na mevcut projenin tepki çektiğini, şehir stadının yıkılmasının ve iddia edilen Merzan Sahası'na taşınmasının fiziki açıdan problemli olduğunun altını çizdiğini belirten Vekil Zozani, Bakan ile görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.

Görüşmede Bakan’ın; Hakkâri’deki spor kamuoyunun endişelerini ciddiye alacaklarını ve önerileri doğrultusunda alternatifler üzerine düşüneceklerine dair bir yaklaşım sergilediğini belirten Vekil Zozani, Hakkâri spor kamuoyunu rahatlatacak bir kararı alacaklarına dair bir irade beyanının olduğunu vurguladı.

Milletvekili Zozani; konu ile ilgili yarın saat 11.00’da,Hakkâri Belediye Eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ilebirlikte Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ ile Bakanlıkta bir görüşme yapacaklarını söyledi.

Zozani görüşme sonrası komuoyunu bilgilendireceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum