Zorla büst öptürülen Çay’a 5 ay hapis cezası

Zorla büst öptürülen Çay’a 5 ay hapis cezası

Muğla’da zorla Atatürk büstü öptürülen İbrahim Çay hakkında 5 ay hapis cezası verildi. Çay’ı linç edenler arasında bulunduğu iddia edilen 16 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

Muğla’da zorla Atatürk büstü öptürüldükten sonra linç edilmek istenen İbrahim Çay’a, kendisini linç etmek isteyen Hakan Tosun’u olay sonrası ‘tehdit’ ettiği iddiasıyla 5 ay hapis cezası verildi.

Çay hakkında ayrıca Fethiye 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde giydiği yöresel kıyafet gerekçe gösterilerek ‘örgüt propagandası’ yaptığı iddiasıyla da dava açıldı.

Çay’ı linç edenler arasında bulunduğu iddia edilen 16 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

Evrensel gazetesinin haberine göre, takipsizlik kararı verilen 16 kişinin dışında yer alan 7 kişi hakkında Fethiye 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘konut dokunulmazlığını ihlal, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan dava açıldı.

Çay, aynı mahkemede, hakkında ayrıca “örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle de dava açıldığı için hem şüpheli hem de davacı konumunda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.