Zeytin toplayan kadını kuş sanıp vurdular

Zeytin toplayan kadını kuş sanıp vurdular

Adana'da evinin bahçesindeki ağaçta zeytin toplayan bir kadın, ava çıkan emekli öğretmen tarafından kuş sanılarak vuruldu.

Edinilen bilgiye göre, olay, Karaisalı ilçesine bağlı Bekirli Mahallesi'nde 9 Aralık 2015 günü meydana geldi.

İddiaya göre, çiftçi Ethem Kenan (65) Bekirli Mahallesi'ne 1 kilometre uzaklıkta zeytin bahçesinin içine ev yaparak buraya taşındı. Kenan'ın eşi Aysel Kenan (59) bahçe içinde zeytin toplamak için ağaca çıktı.

Bu arada, emekli öğretmen A.A. da 4 arkadaşıyla birlikte yanlarına aldıkları pompalı tüfekle ava çıktı. 4 arkadaş, Kenan ailesinin bahçesinin yanına kadar geldi. Bu arada emekli öğretmen A.A. gündüz olmasına rağmen ağaçta zeytin toplayan Aysel Kenan'ı kuş sanarak tüfeğini art arda iki kez ateşledi.

Kafasından ve karnından yaralanan kadın bağırarak ağaçtan aşağıya düştü. A.A. olay yerinden uzaklaştı. Sesi duyan koca Ethem Kenan ise hemen evinden çıkıp olay yerine geldi. Eşini kanlar içinde gören koca sağlık ekiplerine haber verdi.

Kısa sürede gelen ekip yaşlı kadını Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede ameliyata alınan kadın, bir hafta göğüs cerrahi yoğun bakım ünitesinde yattıktan sonra hayati tehlikesini atlatıp servise çıktı.

Hala yaşadığı olayın şokunda olan yaşlı kadın, "Zeytin topluyordum. Birden bir ses geldi kafamdan kanlar aktı. Bağırmaya başladım. Beni vuran kişi yanıma geldi, 'seni kuş sandım güvercin sandım ben avlanıyordum' dedi. Sonra geri geri gitti. Kafamdan ve karnımdan vurdu. Allah'a şükür şimdi iyiyim. Adam serbest kalmış, ben şikayetçiyim. Beni nasıl kuş sanır" dedi.

Olaydan sonra ise jandarma soruşturma başlattı. Emekli öğretmen A.A. gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi. Zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.