Zeydan ve Demirel’in duruşmaları bugün

Zeydan ve Demirel’in duruşmaları bugün

HDP’nin tutuklu Milletvekilleri Çağlar Demirel ile Abdullah Zeydan, bugün aynı mahkemede hakim karşısına çıkacak.

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, yaklaşık 7 aylık tutukluluğun ardından ilk kez hakim karşısına çıkacak. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Zeydan hakkında 2015-2016 yılları arasında Hakkari, Yüksekova ve Şırnak’ta düzenlenen 7 ayrı toplantı, basın açıklaması, yürüyüş ve cenaze törenine katılması ile yaptığı konuşmalar nedeniyle 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Çağlar Demirel hakkında da “Örgüte üye olma”, “Örgüt propagandası yapma” ve “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçlarından 10 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı. Demirel, 2015 - 2016 yılları arasında Diyarbakır’da düzenlenen 11 ayrı basın açıklaması ve yürüyüşte yaptığı konuşmalar nedeniyle suçlanıyor. Davanın Şubat ayında görülen ilk duruşmasında Demirel tahliye edilmemişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.