Zergan Deresi Tehlike Saçıyor

Zergan Deresi Tehlike Saçıyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan Zergan Deresi'nin insan sağlığını tehdit etmesinden dolayı Belediye Başkanlığı dereye atık sularını bırakan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrikalar için hukuki işlem başlatacağı belirtildi.

Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı İsmail Asi, OSB'deki fabrikaların arıtma sistemi çalışmadığı için haklarında gerekli hukuki işlem başlattıklarını söyledi. Mardin OSB'de bulunan fabrikaların ve Mardin’e bağlı İstasyon Mahallesi'nin atıkları Kızıltepe ilçesine bağlı Atatürk, Turgut Özal, Tepebaşı, Koçhisar, Ersoylu Mahalleleri ve birçok çevre köyden geçen Zergan Deresi'ne bırakıldığından dolayı insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği belirtildi. Kızıltepe Belediyesi OSB'deki fabrikaların atık su arıtma tesisinin faal olmamasından dolayı haklarında hukuki işlem başlattığı bildirildi. Mardin OSB'de bulunan fabrikaların kimyasal ve zehirli atıklarını 2009 yılından bu yana dereye bıraktığını dile getiren Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı İsmail Ası, “Kızıltepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından rutin bir şekilde dere içi temizliği yapılmaktadır. Dereye yakın yerleşim yerlerine atık sularının bırakılmaması konusunda gerekli tüm uyarılar yapılmıştır. Ancak OSB'de bulunan fabrikaların kimyasal ve zehirli atıkları ile İstasyon Mahallesi'nden gelen atık su debisinin yüksek oluşu ile birlikte yurttaşlarımızın da uyarımızın dikkate almayışlarının sonucu olarak dere yatağını temiz tutma ve insan sağlığını korumaya yönelik yaptığımız tüm çalışmalarımız sekteye uğramaktadır. Bu sorunun önüne geçmek için Kızıltepe Belediyesi olarak DSİ, Organize Sanayi Bölgesi ve MARSU ile yaptığımız tüm görüşmeler neticesinde ilgili makamlar atık su konusunda bir kanalizasyon projesinin Avrupa Birliği'ne sunulmak üzere olduğunu belirterek, projenin kabulu ile bu sorunların önüne geçileceği söylenmektedir. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaların arıtma sistemi çalışmadığı için haklarında gerekli hukuki işlemi başlatmış bulunmaktayız. Bu sürecin uzun olacağını göz önünden bulundurarak şimdiden yurttaşlarımızın belediye temizlik çalışmalarına destek olmaları ve yapılan uyarıları dikkate almalarını rica ediyoruz” dedi.

Zergan Deresi Tehlike Saçıyor

Zergan Deresi Tehlike Saçıyor

Zergan Deresi Tehlike Saçıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.