Zarrab'ın gardiyanı: Rüşvet almadım

Zarrab'ın gardiyanı: Rüşvet almadım

İranlı işadamı Rıza Zarrab'dan ABD'de cezaevinde kaldığı sürece rüşvet aldığı iddia edilen gardiyanın davası başladı. Gardiyan Victor Casado, Zarrab'a uyuşturucu ve alkol tedarik etmek için 45-50 bin dolar para aldığı suçlamasını reddetti.

ABD’deki İran yaptırımları davasında itirafçı olarak sanıklıktan tanık konumuna düşen İranlı işadamı Rıza Zarrab’ın hapiste kaldığı sürede rüşvet verdiği iddia edilen gardiyanın davası görülmeye başlandı.

Gardiyan Victor Casado, Zarrab’a cezaevinde içki ve uyuşturucu tedarik etmek için 45 -50 bin dolar rüşvet aldığı iddiasını reddetti.

Beş ayrı suçlamadan toplam 20 yıl hapis cezası istenen Casado, nisan ayında tutuklanmıştı. İddianameye göre, Zarrab’ın Türkiyeli bir kadın avukatından rüşvet alan Casado, cezaevine alkol, cep telefonu, yasaklı gıda ve ilaçlar sokmakla suçlanıyor.

Zarrab’ın Amerikalı avukatlarından Benjamin Brafman, savunma heyetinin Amerikalı üyelerinin böyle bir rüşvetten haberi olmadığını, adı geçen kişinin bir Türk olduğunu söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.