Zabıta ekiplerinden kaçak balık operasyonu

Zabıta ekiplerinden kaçak balık operasyonu

Van'ın Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları denetimlerde kaçak avlanarak ve satışı gerçekleştirilen 300 kilo balığa el koydu.

Van Gölü'nde yaşayan inci kefali balığının yavrulama dönemine girmesi nedeniyle 15 Nisan - 15 Temmuz tarihleri arasında uygulanan av yasağı nedeniyle zabıta ekipleri de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Avlanma yasağının başladığı günden itibaren Van Gölü sahillerinde sıkı denetimler sürerken, Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de ilçe merkezinde kaçak balık satışı yapanlara göz açtırmıyor. Rutin kontroller kapsamında yürüttükleri çalışmalarda kaçak olarak avlanan ve satışı gerçekleştirilen 300 kilo balık ele geçiren ekipler, gerekli tutanakları tutarak balıkları Edremit İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

İnci kefali balığının neslinin devamı için ellerinden gelen her türlü imkanı seferber ettiklerini ve bu bağlamda denetimlerini her alanda arttırdıklarını ifade eden Edremit Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Saraçgil, balığın satın alınmaması ve satış yapılan yerlerin kendilerine bildirilmesi konusunda da vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.