Yüzlerce internet sitesine ait parolalar sızdırıldı

Yüzlerce internet sitesine ait parolalar sızdırıldı

Aralarında LinkedIn, Netflix, Last.FM, MySpace, Zoosk, YouPorn, Minecraft ve Runescape'in de bulunduğu yüzlerce siteye ait parolaların sızdırıldığı ortaya çıktı.

Darkweb’te 41 GB boyutundaki bir dosya, Güvenlik araştırmacılarının ağına takıldı. Bu dosyanın içinde yüzlerce internet sitesine ait 1.4 milyar parola olduğu tespit edildi. Ayrıca dosyada e-posta bilgilerinini olduğu da saptandı.

Shiftdelete’de yer alana habere göre dosyayı yükleyen kişinin kimliği henüz tespit edilebilmiş değil. Fakat şu ana kadar olan bütün sızıntıları birleştirerek oluşturulduğu düşünülen bu e-posta ve parolalarden oluşan veritabanı, internette yayınlanmış en büyük veritabanı olma özelliğini de elinde barındırıyor.

250’yi aşkın internet sitesine ait olan parolaların arasında LinkedIn, Netflix, Last.FM, MySpace, Zoosk, YouPorn, Minecraft ve Runescape kullanıcılarına ait e-posta ve parolaların bulunduğu da bilinenler arasında.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.