YÜTSO'dan girişimcilik kursu

YÜTSO'dan girişimcilik kursu

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO), Van Ticaret Borsası ile KOSGEB işbirliğiyle uygulamalı girişimcilik kursu açıldı.

EVİN TURUS / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO), Van Ticaret Borsası ve KOSGEB işbirliğiyle açılan uygulamalı girişimcilik kursları başladı. 30 kişinin eğitim göreceği kurslar, 32'şer saat sürecek.

Başlatılan uygulamalı girişimcilik eğitiminde, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, girişimcilerin iş planı kavramı, başarılı işletmelerin kurulması, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlar yapması, bilgi ve deneyim kazanmaları amaçlandığı açıklandı.

Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Onay'a teşekkür eden ve kursa katılan üyelere ileriye yönelik tavsiyelerde bulunan YÜTSO Başkanı Salih Özdemir, VANTB arasında 2013 yılında imzalanan kardeş oda protokolü çerçevesinde açılan girişimcilik kursu eğitiminin başlamasından dolayı memnun olduklarını belirtti.

y1-283.jpg

Konu ile ilgili açıklama yapan YÜTSO Genel Sekreteri Melek Mengeş de söz konusu kursun açılması için bir buçuk yıl boyunca uğraş verdiklerini ve bugün kurslarda eğitim vermeye başladıklarını belirtti.

Bu tür kursların genç girişimciler için önemli olduğunu söyleyen Mengeş, "Eğitimen olan Van Ticaret Borsası Genel Sekreteri Tarkan Bey’e ve 2013 yılından beri kardeş oda protokolü yaptığımız Van Ticaret Borsası Yönetimi ve Meclisine teşekkür ediyorum. Gönüllülük ve işbirliği çerçevesinde başlatığımız bu eğitimlerin kesintisiz sürmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız." sözlerini kullandı.

y2-223.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.