YÜTSO: Yüksekova tüccar ve esnafı iflas etti

YÜTSO: Yüksekova tüccar ve esnafı iflas etti

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı, sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede binlerce esnaf, tüccar ve sanatkarın iflas ettiğini açıkladı.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

VAN - Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YUTSO) Meclis Başkanlığı, sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçe esnafının durumuna dikkat çekmek için Van’da basın açıklaması düzenledi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) toplantı salonunda açıklama yapan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YUTSO) Meclis Başkanı Nedim Selçuk, bölgenin birçok il ve ilçesinde 9 aydır devam eden olaylar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle açıklama yapma ihtiyacı duyduklarını söyledi.

YASAK: TÜCCAR, ESNAF VE SANATKARI MAĞDUR ETTİ

13 Mart’ta Yüksekova’da ilan edilen sokağa çıkma yasağının 47 gündür devam ettiğine dikkat çeken Selçuk,  yasak nedeniyle ilçedeki vergi mükelleflerinin, esnaf ve sanatkârların iflasın eşiğinde olduğunu kaydetti.  

'ESNAF VE SANATKAR İCRALIK OLDU'

İlçedeki tüccar, sanayici ve esnafın bankalar ile ilgili büyük sorunlar yaşadığını anlatan Selçuk, “Neredeyse tüm tüccar, sanayici ve esnafın çek ve senetleri yazılıp protestoya gitti. Esnaf, tüccar ve sanayicinin bankalara olan kredi taksitlerini ödeyemez duruma düştü. Birçoğunun banka sicili bozulduğu gibi birçoğu da takibe veya icraya gitti” dedi.   

Selçuk, ilçede faaliyet gösteren binlerce vergi mükellefinin ve esnafın mağduriyetinin devam ettiğini belirterek, “Yüksekova Vergi Dairesine bağlı 3 bin 800 vergi mükellefi, Ticaret ve Sanayi Odamıza kayıtlı bin 100 üye, Esnaf ve Sanatkârlar Odamıza kayıtlı bin 300, Şoförler ve Otomobilciler Odasına kayıtlı 800 Şoför esnafımız mağdur durumdadır. Bu süreçte gerek oda üyelerine gerekse de esnaf ve şoför oda üyelerine bazı banka şubeleri ile bazı Hakkari ve Van esnafları tarafından gösterilen maddi ve manevi ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.   

'HAKKARİ VE VAN STK'LARI SORUNLARA DUYARSIZ'

Hakkari ve Van’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını, Yüksekova esnaf ve tüccarının yaşadığı sorunlara duyarsız kalmakla suçlayan Selçuk, STK’ların bu sorunlara ilişkin tek bir açıklama bile yapamadığını söyledi.

Selçuk konuşmasının sonunda şunları söyledi: “9 aydır hiç bir iş yapamayan Yüksekova tüccar ve esnafımıza Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanlığımız,  İlgili Bakanlıklar ile sorun yaşadığımız Banka Genel Müdürlüklerinin ve Bağlı bulunduğumuz TOBB (Odalar Ve Borsalar Birliği)’nin desteklerini ve hizmetlerini esirgememelerini arz ve talep ediyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.