YÜTSO Başkanı Özdemir: Yüksekova’nın il olması bizi heyecanlandırdı

YÜTSO Başkanı Özdemir: Yüksekova’nın il olması bizi heyecanlandırdı

Yüksekova’nın il yapılması ile ilgili konuşan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Başkanı Salih Özdemir: “Yüksekova’nın il yapılacağı yasa tasarısı hepimizi canlandırdı, heyecan kattı” dedi.

YÜKSEKOVA HABER

Hakkari ve Şırnak illerinin isimleri değiştirilerek ilçe yapılması, Yüksekova ve Cizre ilçelerin de il yapılmasını öngören yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulması ile ilgili Yüksekova Haber’e açıklama yapan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, konunun yaklaşık 1-2 yıldır konuşulan bir gündem olduğunu belirterek, “Nihayetinde bugün meclise geldi tasarı. İnanıyorum bir iki gün içerisinde meclisten geçerek yasalaşır. Tabi gönlümüzden geçen Hakkari’nin de il olarak kalmasıydı. Biliyorsunuz daha evvel Uludere ve Beytüşşebap Hakkari’nin ilçesiydi. Şırnak’ın il olmasıyla beraber bu iki ilçemiz oraya bağlandı. Hakkari’nin il olarak kalması için uzun uğraşlar verdik Ankara’da. Tabi hükümetin takdiridir” dedi.

‘İnanıyorum ki bu durum barış ve huzura, dökülen kardeşkanının son bulmasına vesile olur’

Yüksekova’nın il olmasına dair yasa tasarısının kendilerini canlandırdığını ve heyecan kattığını belirten Özdemir, “Şu an itibariyle Yüksekova’da ciddi bir heyecan ve sevinç var. İnanıyorum ki bu durum barış ve huzura, dökülen kardeşkanının son bulmasına vesile olur. Yanı başımızda Esendere Sınır Kapımız var. İnşallah bu da kısa zamanda açılır ve buranın ekonomik hayatına renk katar. Çok mutluyuz, çok umutluyuz. Bundan sonra sadece hükümetin yapacağı değil bizlerin de vatandaş olarak, STK’lar olarak üzerine düşen vazifeler var. Biz de inşallah bunu vatandaşımızla, üyemizle, tüccarımızla, diğer sivil toplum örgütleriyle kenetlenip, el ele kol kola verip memleketimizi daha yaşanılır bir yer haline getirmek için elimizden gelen çabayı sarf etmeye çalışacağız” dedi.

Abdulsamet Barut isimli esnaf, ilçenin ile dönüştürülmesinin kendileri için bir velinimet olduğunu söyledi. Barut, “İnşallah memleketimiz daha iyi gelişir. Bu bizim için bir kazançtır. Çok sevinçliyiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.