Yürüyüş öncesi Taksim meydanı kapatıldı

Yürüyüş öncesi Taksim meydanı kapatıldı

İstiklal Caddesi’nde yapılması planlanan Trans Yürüyüşü öncesi Taksim Meydanı yine kapatıldı. Cumhuriyet Anıtı çevresi ile İstiklal Caddesi’ne çıkan tüm ara sokaklara polis bariyerleri yerleştirildi.

İstanbul Valiliği tarafından 19 ve 26 Haziran günlerinde LGBTİ’lerce yapılmak istenen Onur Yürüyüşleri’nin yasaklanması sonrası Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde polis geniş güvenlik önlemleri alırken, Taksim Meydanı’nda Cumhuriyet Anıtı’nın çevresi bariyerler ile kapatıldı.

Çok sayıda çevik kuvvet polisinin sevk edildiği Taksim Meydanı’nın çeşitli yerlerine TOMA’lar da konuşlandırıldı.

İstanbul Valiliği, 19 Haziran’da düzenlenecek Trans Onur Yürüyüşü’ne ve 26 Haziran’daki LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

Valilik açıklamasında, “Vatandaşlarımızın güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek anılan günlerde bu yönde bir toplantı ve gösteri yürüyüşü tertip edilmesine izin verilmeyecektir” denilmişti.

Trans Onur Haftası Komitesi ve İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi ise, Valilik kararını tanımayacaklarını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.