Yurtta hava durumu

Yurtta hava durumu

Hava sıcaklığının ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Sinop, Kahramanmaraş, Osmaniye, Bilecik, Eskişehir, Sakarya, Bolu ve Düzce çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Osmaniye çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Kar yağışının; Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Erzurum’un güney kesimlerinde yoğun olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Akdeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli(30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 3
İstanbul: Parçalı bulutlu 8
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 10
Adana:Parçalı, yer yer çok bulutlu 15
Antalya: arçalı ve az bulutlu 15
Konya: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı 2
Samsun: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı 6
Trabzon: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı 6
Erzurum: Çok bulutlu ve güneyinde kuvvetli olmak üzere il geneli kar yağışlı -3
Diyarbakır: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu 5 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.