Yurtta hava durumu

Yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile öğle saatlerinden sonra Antalya, gece saatlerinde Isparta çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde, gece saatlerinde doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey ve iç bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olarak (30-60 km/s), Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/s) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 10

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 15

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16

Adana: Az bulutlu 16

Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 15

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 16

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 14

Erzurum: Az bulutlu 0

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 10 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.