Yurt dışı oyları tasnif ediliyor

Yurt dışı oyları tasnif ediliyor

Yurt dışında kullanılan oyların tasnif işlemi başladı. Oyların konulduğu sandıklar, pazar günü saat 17.00'den sonra açılacak.

Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili genel seçimi için yurt dışında kullanılan oylar tasnif ediliyor.

Yurt dışında, seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 47 bin 323 seçmen için 60 ülke, 123 temsilcilikte sandık kurulurken, seçmenlerin 1 milyon 486 bin 408’i oy kullandı. Kullanılan oylar geçtiğimiz gün Ankara’ya getirilerek, Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi’nde kilit altına alındı. Oyların tasnif çalışması bugün başlatıldı.

Siyasi parti ve YSK temsilcileri nezaretinde yapılan çalışmada, oyların bulunduğu turuncu çuvallar açılarak oylar şeffaf sandıklara konuluyor. Yapılan çalışmanın ardından şeffaf sandıklar tekrar mühürlenerek, yeniden depoya kilitlenecek.

Buradaki oylar, 24 Haziran 2018 Pazar günü, saat 17.00’den sonra Türkiye’de oylama tamamlanıp, diğer sandıklar birlikte açılacak, sayım ve dökümleri Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın nezaretinde yapılacak. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.