Yunanistan'da polis 17 yaşındaki Roman çocuğu vurdu

Yunanistan'da polis 17 yaşındaki Roman çocuğu vurdu

17 yaşındaki Romanı vuran polis, açığa alındı. Çocuğun ailesi, adli tıp ekibi gelmeden önce 'öğrencinin vurulduğu bölgenin yıkandığını' ileri sürdü.

 Yunanistan polisi (Elas), 11 Kasım Cumartesi gece yarısı Viotia bölgesinde yaşanan bir araba kovalamacasının ardından 17 yaşındaki bir Romanı vurdu. 'Dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle 15 ila 17 yaşlar arasında 4 yolcunun bulunduğu araç, polis tarafından kuşatıldı. Efimerida ton Sintakton ve diğer basın kuruluşlarında yer alan bilgilere göre, görgü tanıkları bir el silah sesi duyulduğunu ve 17 yaşındaki çocuğun ölümcül şekilde yaralandığını kaydetti.

SOKAKLARDA ÖFKE HAKİM 

17 yaşındaki çocuğun ölümü, polis şiddetine karşı eylemleri de beraberinde getirdi. Geçtiğimiz saatlerde sokağa çıkan göstericiler, Atina ve Selanik başta olmak üzere birçok kentte polis ile karşı karşıya geldi. Selanik'teki çatışmalar Aristoteleio Üniversitesi'ne sıçradı. Üniversite yerleşkesinde, polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

HÜKÜMETTEN İLK TEPKİ

Vatandaşı Koruma Bakanı Giannis Oikonomou, yaptığı açıklamada genç kurbanın ailesine baş sağlığı diledi. Oikonomou, "Üzücü olayın meydana geldiği koşullar, yetkili makamlar tarafından soruşturulmaktadır" dedi. 

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ, POLİS AÇIĞA ALINDI

Çarşamba günü öğleden sonra 17 yaşındaki çocuğun cenaze töreni, ellerinde beyaz çiçekler taşıyan bir kalabalıkla beraber Viotia'nın Aliarto kasabasında gerçekleştirildi. Cenaze töreni öncesinde kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için çocuğun bedeninde otopsi incelemesi gerçekleştirildi.

17 yaşındaki çocuğu öldürmekle suçlanan 41 yaşındaki polis memuru ise bu sabah Thebes Savcılığı'nın karşısına çıktı. Polis, 'meşru müdafa' amaçlı çocuğa ateş ettiğini ileri sürdü. Söz konusu polis, yürütülen soruşturma kapsamında açığa alındı.

AİLENİN İDDİASI VE GÜVENLİK KAMERASI VERİLERİ

Bu arada çocuğun ailesi, adli tıp ekibi gelmeden önce 'öğrencinin vurulduğu bölgenin yıkandığını' ve bunun da delillerin tahrif edilmesine yol açtığını iddia etti. 

Suçun işlendiği bölgedeki güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerde ise 17 yaşındaki çocuğun öldürülmesine giden süreç ve sonrasında yaşananlar gözler önüne serildi.  Görüntülerde çocuğun can çekiştiği esnada görgü tanıklarının gözyaşları içinde polisten ambulans çağırmasını talep ettikleri duyuluyor. 

ÜÇ YIL İÇİNDE NE AZ 3 ROMAN GENÇ POLİS TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Yunanistan'da Elas üç yıl içinde üç Roman genci vurarak öldürdü. Son olarak 14 Aralık 2022 tarihinde, ödenmemiş 20 euro'luk bir benzin istasyonu faturası gerekçesiyle yaşanan kovalamaca sırasında bir polis memuru bir Roman genci katletmişti.

23 Ekim 2021'deyse çalıntı bir arabanın peşine düşen yedi motosikletli Yunan polisi, araçta bulunan silahsız üç Roman'a ateş açtı. Bu olay neticesinde 16 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.