Yüksekova'ya destekler sürüyor

Yüksekova'ya destekler sürüyor

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Yüksekova'ya dönen vatandaşlara destekler sürüyor.

VAN - Sokağa çıkma yasağının 78 gün ardından kaldırıldığı Yüksekova'ya dönüşler devam ederken, vatandaşlara destekler de sürüyor. Bu amaçla Van'ın Çaldıran ve Edremit belediyeleri tarafından temel ihtiyaç malzemeleri toplandı Toplanan malzemeler, Yüksekova halkına ulaştırılmak üzere bir Tır'a yüklenerek ilçeye gönderildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Çaldıran Belediyesi Eşbaşkanı Faruk Demir, "Yüksekova ilçesinde ilan edilen yasak ile birlikte onbinlerce yurttaşımız evlerinden göç etmek etmek zorunda kaldılar. Yasakların ilçede kısmen kaldırılmasının ardından Yüksekova’ya dönen halkımız büyük bir yıkım ve felaketle karşı karşıya kaldı. Yaşanan bu yıkımı bertaraf etmek için tüm Kürt halkı seferberlik ruhuyla mücadele etmelidir. Biz Çaldıran Belediyesi ve Çaldıran halkı olarak Yüksekova halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz. İlk etapta hazırladığımız bir kamyon ihtiyaç malzemesini Ramazan münasebetiyle hızlandırarak mağdur olan ailelerimize ulaştırmak üzere Yüksekova’ya gönderdik” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.