Yüksekova'ya 13 ay sonra ilk yolcu uçağı indi

Yüksekova'ya 13 ay sonra ilk yolcu uçağı indi

Güvenlik gerekçesiyle seferlere kapalı olan Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na 13 ay sonra ilk yolcu uçağı indi.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından 26 Mayıs 2015'te açılışı yapılan Selahattin Eyyubi Havalimanı, güvenlik gerekçesi ile 10 Ağustos 2015 tarihinde kapatıldı. 13 ay boyunca uçuşlara kapalı tutulan havalimanına bu sabah tekrar yolcu uçağı indi.

haberinfotograflari.gif

haberingoruntuleri.gif

İstanbul’dan Yüksekova'ya gelen  A319 sefer uçağı, 49 yolcu taşıdı. 

Yolculardan Abdullah Canan, güzel bir duygu olduğunu belirterek, "Ben Van uçağı için Pazartesi günü yer yok, bayrama yetişemeyeceğim korkusu yaşıyordum. Ama bu bizim için bir süpriz oldu. İnşallah devamı da gelir" dedi.

Yolculardan Veysi Dumlu ise Kurban Bayramı öncesine denk gelmesinin kendilerini memnun ettiğini ve devamını beklediklerini söyledi.

Yüksekova Sanayi ve Ticaret Odası (YÜTSO) Başkanı Salih Özdemir de "Yaklaşık 13 aydan beridir Selahaddin Eyyübi Havalimanı yolculara kapalıydı. Burda emeği gecen herkese başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza Ulaştırma Bakanımıza, Sayın Valimize, Sayın kaymakamımıza, Sayın Havalimanı Müdürümüze minnetarız, teşekkür ediyor. Şükranlarımızı arz ediyoruz. Çok güzel bir duygu. Yüksekova’ya bir renk katacak, heyecan katacak. Artık bu 190 kilomerelik Van yolu ızdırabından kurulacağız. Çok mutluyuz, bundan daha güzel bir mutluluk olamaz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.